H πανδημία «χτυπά» και το e-commerce

Μείωση των παραγγελιών σε 74% των e-shops στην Ελλάδα.

Την επίδραση της πανδημίας του ιού Covid-19 επιχειρεί να καταγράψει η έρευνα που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), καθώς, σύμφωνα με τα ευρήματα, το 92% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι συνέπειες της πανδημίας έχουν ήδη επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους.

Όπως, αναφέρει η Κατερίνα Φραϊδάκη, Πρόεδρος του GR.E.C.A., «ο GR.E.C.A. έχοντας ως στόχο να αποτυπώσει την παρούσα κατάσταση στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, διεξάγει έρευνα στο σύνολο

των ηλεκτρονικών καταστημάτων της χώρας μας. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα 9 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί ήδη από την πανδημία. Οι κλάδοι που φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο είναι: είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού και λευκές συσκευές, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν εντοπίσει είναι η μείωση των παραγγελιών (74%)».

Επίσης, το 42% αντιμετωπίζει καθυστερήσεις παράδοσης ή ακόμη και διακοπή προμηθειών, το 31% παρατηρεί καθυστερήσεις σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ μόλις το 15% των ερωτηθέντων δηλώνει πως έχει αύξηση στις παραγγελίες του.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις των συμμετεχόντων το 2020, το 84% αναμένει μείωση πωλήσεων και το 67% μείωση της ζήτησης, το 79% μείωση των κερδών λόγω χαμηλότερων πωλήσεων και το 64% προβλήματα στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα, ενώ το 34% αναμένει έλλειψη αποθεμάτων.

Τέλος, το 48% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραλαβή προϊόντων κυρίως από Ευρώπη και από Κίνα, ενώ το 22% αντιμετωπίζει δυσκολίες και στην πώληση εκτός συνόρων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας e-satisfaction.com μεταξύ 18 και 21 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα