H Google επεκτείνει το Κέντρο Διαφάνειας Διαφημίσεων

Η Google προχωρά σε μια σειρά αλλαγών, όσον αφορά στη διαφάνεια των διαφημίσεων και τα δεδομένα της, τα οποία είναι διαθέσιμα στους ερευνητές, προκειμένου να συμμορφωθεί με την Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ένα σχετικό blog post, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Όσον αφορά στη διαφάνεια των διαφημίσεων, η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα «επεκτείνει»

το Κέντρο Διαφάνειας Διαφημίσεων (Ads Transparency Center) ώστε να «τηρούνται συγκεκριμένες διατάξεις της DSA και να παρέχονται επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη στόχευση των διαφημίσεων που προβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφουν οι Laurie Richardson και Jennifer Flannery O’Connor της Google.

Όπως τονίζουν τα δύο στελέχη, η Google επεκτείνει την πρόσβαση των ερευνητών σε δεδομένα ώστε να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το πώς λειτουργούν τα Google Search, YouTube, Google Maps, Google Play και Shopping αλλά και να ερευνήσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με το περιεχόμενο στην ΕΕ. Τέλος, η εταιρεία επεκτείνει τη διαφάνεια και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου Κέντρου Διαφάνειας σχετικά με τις πολιτικές της εταιρείας.

(Πηγή: The Verge)

Keywords
Τυχαία Θέματα