H Fanta ανανεώνει την παγκόσμια εικόνα της

Την παγκόσμια ταυτότητά της ενοποιεί για πρώτη φορά το brand Fanta με ένα νέο λογότυπο, το οποίο θα ξεδιπλωθεί σε όλες τις αγορές όπου κυκλοφορεί. Μέχρι σήμερα, η Fanta διέθετε εντελώς διαφορετικά λογότυπο και συσκευασία στις ΗΠΑ σε σχέση με τις διεθνείς αγορές της.

Σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία, The Coca-Cola Company, η ενοποίηση της εικόνας του brand παγκοσμίως «θα την αναδείξει περαιτέρω, προκειμένου να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λοιπών εμβληματικών

μαρκών της The Coca-Cola Company», συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola και Sprite.

Η νέα ταυτότητα του brand είναι διαθέσιμη ήδη στα καταστήματα και στο διαδίκτυο τώρα. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με την Jones Knowles Ritchie, το νέο λογότυπο μοιάζει αρκετά με εκείνο που παρουσιάστηκε στη Βρετανία έξι χρόνια νωρίτερα, με παρόμοια γωνιώδη γραμματοσειρά και τον ίδιο ανεστραμμένο μπλε και λευκό χρωματισμό.

Ωστόσο, αφαιρέθηκαν ο χρωματιστός κύκλος και το πράσινο φύλλο. «Μέσα από αυτήν την ανανέωση, σκοπεύουμε να αποκρυσταλλώσουμε κάθε στοιχείο του brand για να είναι τολμηρό και εμβληματικό, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου και θα αναγνωρίζεται παγκοσμίως», δήλωσε η Sue Murphy, Senior Director of Design, The Coca-Cola Company.

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα