Free Now: Πώς θα μετακινηθούν οι Έλληνες τις γιορτές;

Αλλαγές στις συνήθειες των Ελλήνων σχετικά με τις μετακινήσεις τους, λόγω της αύξησης του κόστους ζωής, καταγράφει έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Free Now. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Έλληνες δηλώνουν σε ποσοστό 22% πως θα χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τη μετακίνηση τους, ενώ αμέσως μετά με ποσοστό 21%, δηλώνουν πως θα επιλέξουν το ταξί

για να κινηθούν «με ασφάλεια» την περίοδο των γιορτών.

Μάλιστα, το 13% σημειώνει πως και η επιστροφή στο σπίτι θα γίνει με ταξί, μετά από κάθε έξοδο τις ημέρες των γιορτών. Τα φετινά Χριστούγεννα αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν πως θα ταξιδέψουν εντός των συνόρων, με το ποσοστό να φτάνει το 49%, με το 32% να σκοπεύει μάλιστα να μοιραστεί τα έξοδα μετακίνησης με την παρέα του.

Τέλος, το 32% δήλωσε ότι από τον επόμενο χρόνο θα προτιμούσε να μην έχει στην κατοχή τους ιδιωτικό αμάξι και να μοιράζεται τις διαδρομές του, στοχεύοντας σε έναν πιο οικονομικό και οικολογικό τρόπο ζωής. Τη διαδικτυακή έρευνα διεξήγαγε η Kantar τον Νοέμβριο του 2022, σε 5.002 άτομα που ζουν στις παρακάτω χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Πολωνία και Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα