Ermis Awards 2022: Επιβραβεύθηκαν το ταλέντο, οι ομάδες και η δημιουργικότητα

Σε εορταστικό κλίμα γεμάτο «ανεβασμένη» διάθεση, ευρηματικά εικαστικά, πρωτότυπες καμπάνιες, μουσική και διασκεδαστικά στιγμιότυπα διεξήχθησαν την περασμένη Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, τα Ermis Awards 2022, που διοργάνωσε η ΕΔΕΕ.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε ξανά με φυσική παρουσία μετά από δύο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σε δύο διαδοχικές τελετές, εκ των οποίων η πρώτη αφορούσε τις ενότητες Ermis

Digital, PR, Direct, Media, Branding & Design και Branded Entertainment & Content και η δεύτερη τις ενότητες Ermis Ad, Production και Integrated Campaign. Συνολικά απονεμήθηκαν 95 βραβεία στην πρώτη τελετή, και στη δεύτερη 109 βραβεία.

Επιπλέον, φέτος, ο θεσμός επέστρεψε με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς, μετά το πέρας και της δεύτερης τελετής, συλλέχθηκαν και θα ανακυκλωθούν όλα τα υλικά της εκδήλωσης. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο ταλαντούχος Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος συντόνισε το κοινό με την ενέργεια και την ευρηματικότητά του, ενώ στο τέλος κάθε τελετής απονομής ακολούθησε cocktail party. Μεγάλος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Antenna, Χρυσός Χορηγός η ATCOM, Χορηγοί οι Σκάι, Efood, Star, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Polygreen και Elpedison, ενώ Υποστηρικτής η Musou Music. Την ευθύνη για την παραγωγή της εκδήλωσης είχε η Foss Productions.

Οι μεγάλες διακρίσεις της βραδιάς
Η Soho Square Athens κατέκτησε τον τίτλο του «Ad Agency of the Year», με τον πελάτη της, Sky Express να αναδεικνύεται «Client & Brand of the Year». Όσον αφορά τις υπόλοιπες of the Year διακρίσεις της απονομής, η Admine αναδείχθηκε «Direct Agency of the Year» και «PR Agency of the Year», η G Design Studio «Branding & Design Agency of the Year», η Soho Square Athens, επίσης, «Digital Agency of the Year», η Publicis Groupe «Media Agency of the Year» και η Filmiki Productions «Film Production Company of the Year».

«Όλοι μαζί να ανεβάσουμε τη δημιουργικότητα και να γιορτάσουμε»
Ανοίγοντας τη βραδιά, ο Χάρης Παριάνος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και CEO του McCann Worldgroup Ελλάδος, καλωσόρισε φίλους, συνάδελφους, και συναγωνιστές, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα Ermis Awards επιστρέφουν live μετά από πολύ καιρό, για να μας θυμίσουν τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε παράφορα αυτήν τη δουλειά. Το ταλέντο, τις ιδέες, την παρέα και, πάνω απ’ όλα, τη δημιουργικότητα». Τόνισε ότι είναι κρίμα που «δεν είμαστε όλοι εδώ σήμερα» και κάλεσε τον κλάδο να επιδείξει ενότητα, λέγοντας: «όλοι να δείξουμε τη δουλειά μας, όλοι να συζητήσουμε, όλοι να επιβραβεύσουμε, όλοι μαζί να ανεβάσουμε τη δημιουργικότητα και όλοι μαζί να γιορτάσουμε».

Σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του κλάδου
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΕ, Μανόλης Παπαπολύζος, στον χαιρετισμό του πριν από την πρώτη τελετή απονομής, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι το κοινό μάλλον αντιπαθεί όλο και περισσότερο τη διαφήμιση. «Αυτό είναι μια διαπίστωση κάθε έρευνας που γίνεται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, η ΕΔΕΕ και ο ΣΔΕ, για να βελτιώσουμε την κατάσταση;», αναρωτήθηκε. Αναφέρθηκε δε στο πρόγραμμα που σχεδίασαν από κοινού οι δύο φορείς, το οποίο έχει σκοπό να ενισχύσει τη δημιουργικότητα. «Άλλωστε η δημιουργικότητα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του δημιουργικού τμήματος μιας εταιρείας. Αφορά τους διαφημιζόμενους, τις εταιρείες PR, τα media, όλους», όπως επεσήμανε. Επιπλέον, πριν από τη δεύτερη τελετή απονομής, ο Μανόλης Παπαπολύζος προανήγγειλε το άνοιγμα των Ermis Awards στους διαφημιζόμενους, με τη θεσμοθέτηση κινήτρων για τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση και τη δημιουργία νέων κατηγοριών και βραβεύσεων. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο θεσμικών φορέων με προσωρινό τίτλο «Creativity for all», η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προώθηση του online προγράμματος «Βusiness of Creativity course» διάρκειας οκτώ εβδομάδων με τον Sir John Hegarty. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί έρευνα κοινού για τη διαφήμιση στην Ελλάδα, θα υλοποιηθούν webinars και θα αξιοποιηθεί η έρευνα των ΣΔΕ και ΕΔΕΕ με θέμα «TV Breaks attention study in Greece», προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του clutter.

«Η διαφήμιση καρδιά της επικοινωνίας»
Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, Γρηγόρης Αντωνιάδης, εξέφρασε τη χαρά του για τις πρωτοβουλίες και τη συνεργασία και τόνισε ότι «έχουμε, ως θεσμικοί φορείς, εξαιρετική συνεργασία και αυτό έχει βοηθήσει να έρθουμε πιο κοντά και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα ώστε να προχωρήσουμε όσο γίνεται καλύτερα μπροστά». Πρόσθεσε ότι η διαφήμιση δεν είναι απλώς ένα μέρος της επικοινωνίας, αλλά η ίδια η καρδιά της. Για τον λόγο αυτό, «είναι ανησυχητικό και μας στενοχωρεί να βλέπουμε το κοινό στην Ελλάδα να αμφισβητεί τη δουλειά μας και να λέει ότι το ενοχλεί η διαφήμιση». Χαρακτήρισε δε τη δυσαρέσκεια αυτή ως «καμπάνακι» και κάλεσε τους ανθρώπους του «να ξεβολευτούν και να γίνουν οι marketers για τους οποίους θα είστε εσείς υπερήφανοι έχοντάς μας πελάτες».

Πρωτοτυπία, χιούμορ και αυτοσαρκασμός
Άφθονο γέλιο πρόσφεραν για ακόμη μια χρονιά τα fillers, με το κοινό να αναμένει την προβολή τους με ενθουσιασμό. Συγκεκριμένα, filler videos προβλήθηκαν στην κατηγορία «Digital» με την «υπογραφή» των Admine και Stefi, στην κατηγορία «PR» από τις Cream και Rascal, στην κατηγορία «Media» από την Imba, στην κατηγορία «Production» από τις Frank & Fame και TopCut Modiano, στην κατηγορία «Campaigns» από τη Soho Square, στην κατηγορία «Καταχωρίσεις» από τις MullenLowe και Filmiki Productions, στην κατηγορία «Υπαίθριες Διαφημίσεις» από τις Attp και Bright Shoe, στην κατηγορία «Ραδιοφωνικά Μηνύματα» από τις Leo Burnett, Publicis Groupe και Takes 2 Productions και στην κατηγορία «Διαφημιστικές Ταινίες» από τις McCann Worldgroup, Boo Productions και Oxygen.

Μεγάλες διακρίσεις

Ad Agency of the Year
Soho Square AthensClient & Brand of the Year
Sky ExpressDirect Agency of the Year
AdmineBranding & Design Agency of the Year
G Design StudioDigital Agency of the Year
Soho Square AthensMedia Agency of the Year
Publicis GroupePR Agency of the Year
AdmineFilm Production Company of the Year
Filmiki Productions

Keywords
Τυχαία Θέματα