Eπίκαιρα θέματα της διαφήμισης και του marketing ανέδειξε το διεθνές συνέδριο EASA

Το διεθνές συνέδριο της European Advertising Standards Alliance (EASA) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19 – 20 Οκτωβρίου, σε διοργάνωση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), προκαλώντας συζητήσεις για επίκαιρα και κρίσιμα θέματα της διαφήμισης και του marketing. Το ΣΕΕ, για 2η φορά, μέσα σε έξι χρόνια ανέλαβε τη διοργάνωση του συνεδρίου της EASΑ, το οποίο φιλοξένησε 64 συνέδρους από όλη την Ευρώπη.

Από τα κορυφαία σημεία του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση

του προσκεκλημένου ομιλητή, Αντώνη Κόχειλα, Global CEO της Ogilvy Advertising, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «From Image to Impact». Αναφέρθηκε στο μέλλον και τη βιωσιμότητα των brands και της επικοινωνίας τους, με έμφαση στις νέες συνθήκες και ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η συζήτηση για το θέμα των διαφημίσεων τροφίμων σε παιδιά, κατά την οποία τονίστηκε από την εκπρόσωπο του World Federation of Advertisers (WFA), Gabrielle Robitaille, η ανάγκη να αναληφθούν από την αγορά αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες στο επίπεδο της αυτοδέσμευσης, ενόψει των αυστηρότερων νομοθετικών παρεμβάσεων που σχεδιάζονται από την ΕΕ.

Παράλληλα, αξίζει να υπογραμμιστεί η επίκαιρη συζήτηση για το influencer marketing, κατά την οποία τονίστηκε η ανάγκη προστασίας των καταναλωτών σε μια εποχή όπου η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τον εμπορικό χαρακτήρα των αναρτήσεων των influencers και οι παραπλανητικές δηλώσεις τους αποτελούν συχνό φαινόμενο. Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι Cosmote, Nova, Coca-Cola, Viva.com, Vodafone, Γιώτης και Μέγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα