Delphi Economic Forum: 4,5 δισ. ευρώ τα δυνητικά οφέλη από την ανάπτυξη του online shopping

H ανάγκη αλλά και οι τρόποι με τους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις θα ανέβουν στο τρένο του ψηφιακού μετασχηματισμού και του ηλεκτρονικού εμπορίου συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, υπό την Αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Έρευνα της McKinsey & Company αποκάλυψε ότι οι ελληνικές εταιρείες είναι κατά 2,6 φορές λιγότερο παραγωγικές από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, αν οι ελληνικές επιχειρήσεις, όλων των μεγεθών, προχωρήσουν κατά ένα βήμα

μπροστά, θα προσθέσουν 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ ή 2,5% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας σε έναν ορίζοντα 5ετίας. Στον τομέα της φιλοξενίας, το κέρδος ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσει η ψηφιοποίηση, αλλά υπό προϋποθέσεις: την προέλκυση ταλέντων, τη γνώση των πλεονεκτημάτων της ψηφιακής μετάβασης, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών για την ασφάλεια των συναλλαγών και την εισαγωγή κινήτρων για την προώθηση των ηλεκτρονικών προμηθειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα