CR Index: Οι επιχειρήσεις με τις υψηλότερες μετρήσιμες επιδόσεις στα κριτήρια ΕSG

Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt, με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, βραβεύτηκαν οι 15 εταιρείες που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση το 2023, στα 100 κριτήρια ESG του CR Index και CRI Pass.

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, μετά από 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, έχει πλέον υποστηρίξει περισσότερες

από 90 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από 12 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που αντιπροσωπεύουν το 20% του ΑΕΠ της χώρα μας, να ενσωματώσουν αποτελεσματικά και μετρήσιμα υπεύθυνες πρακτικές στη στρατηγική τους.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης, o Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, Νίκος Αυλώνας, παρουσίασε τα κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία των έξι εταιρειών που έχουν μέχρι σήμερα κατακτήσει την διάκριση Diamond και παρουσίασε τις τάσεις στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το βραβείο Diamond, την κορυφαία διάκριση του θεσμού, κατέκτησε για ακόμη μία χρονιά η Εθνική Τράπεζα. Platinum έλαβαν οι Genesis Pharma και Novartis Hellas, Gold οι Johnson & Johnson Medtech και Υγεία AE, Silver οι Enel Green Power Hellas, Enesel SA, Lidl Ελλάς & Σια ΟΕ και ΕΥΔΑΠ, Bronze οι Leroy Merlin, Seanergy και Εθνική Ασφαλιστική.

Τo βραβείo για την μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή αξιολόγηση, Best Progress SIilver Award έλαβε η ΕΥΔΑΠ και το βραβείο για την καλύτερη νεοεισερχόμενη εταιρεία, Best New Entry, έλαβε η Enel Green Power Hellas. ΟΙ τιμητικές διακρίσεις ανά πυλώνα αξιολόγησης είχαν ως εξής:

Έπαινος για το Εργασιακό Περιβάλλον στη Novartis Hellas, Έπαινος για την Αγορά στην Johnson & Johnson Medtech, Έπαινος για το Περιβάλλον στην Υγεία ΑΕ και Έπαινος για την Κοινωνία στην Lidl Ελλάς & Σια ΟΕ.

Η διάκριση CRI Pass απονεμήθηκε στην Toyota και στην Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ. Το CRI Pass φέτος διεξάγεται για 9η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο για τις εταιρείες που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα