Brands-Ασπίδα για την υγεία: Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση στην πρώτη γραμμή «άμυνας»

Έχοντας στον πυρήνα του DNA τους την αποστολή για προστασία του οργανισμού από «κακόβουλους εισβολείς», brands υγείας, ατομικής φροντίδας και καθαριότητας επαναπροσδιορίζουν στρατηγική και επικοινωνία, με φόντο τα αυξημένα επίπεδα ζήτησης αλλά και προσδοκιών από τους καταναλωτές.

Με την εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο να θέτει πιο εμφατικά από ποτέ το ζήτημα της ενεργούς προστασίας της υγείας, τα brands που εγγενώς προορίζονται για τον σκοπό αυτό καλούνται, όχι μόνο να ανταποκριθούν στην υψηλότερη ζήτηση, αλλά και να εδραιώσουν

μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό. Επένδυση στην αξιόπιστη ενημέρωση, διαφάνεια ως προς τη σύσταση και τη δράση, καθώς και ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας, εξελίσσονται στα θεμέλια των σχέσεων αυτών, με την καινοτομία να παραμένει το πλέον αποτελεσματικό «εμβόλιο» για τη θωράκιση των brands.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ MINDSET ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Με το καταναλωτικό κοινό παγκοσμίως να υιοθετεί τα τελευταία χρόνια την κουλτούρα της πρόληψης και να λαμβάνει μέτρα για την προστασία της υγείας του, οι κατηγορίες, τόσο των συμπληρωμάτων διατροφής, όσο και των απολυμαντικών χεριών, κινούνται σε τροχιά ανόδου, διευρυνόμενες σταθερά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προβλέψεις της Mordor Intelligence πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού τοποθετούσαν τον μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της κατηγορίας των συμπληρωμάτων διατροφής στο 6,9% για την περίοδο 2020-2025, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους περίθαλψης, αλλά και της επιβάρυνσης που δέχεται ο οργανισμός από το σύγχρονο lifestyle. Η υποκατηγορία των βιταμινών ενισχύεται σταθερά, ενώ το ταχύτερα αναπτυσσόμενο segment είναι αυτό των λιπαρών οξέων, χάρη στη δημοφιλία των συμπληρωμάτων με βάση τα Ωμέγα 3.

Όσο για τα προϊόντα απολύμανσης χεριών, αντανακλούν τις προοπτικές που επιφυλάσσει η αγορά προσωπικής υγιεινής και έχουν επιδείξει εντυπωσιακή άνθιση τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτησή τους κορυφώθηκε σε περιόδους έξαρσης ιών, όπως η γρίπη των πτηνών, η γρίπη των χοίρων και o SARS, όπως ακριβώς παρατηρείται και με τον COVID-19.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldstein Research, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα σημερινά δεδομένα, η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να αγγίζει τα 5,08 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 11,7%.

ΟΙΚΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ
Εξαιρετικά αποκαλυπτικά για τις συνήθειες των καταναλωτών είναι τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας της Nielsen, αναφορικά με την πορεία του οργανωμένου λιανεμπορίου υπό την επίδραση του COVID-19. Εξετάζοντας τα στοιχεία πωλήσεων από την αρχή της χρονιάς μέχρι και την εβδομάδα 11 του 2020 (09/03-15/03), η έρευνα δείχνει ότι ο συνολικός τζίρος των καταστημάτων -o οποίος περιλαμβάνει τα FMCGs, τα φρέσκα, αλλά και τα διαρκή προϊόντα-, παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του +9,8%.

Στην εν λόγω αύξηση, η συνεισφορά των 3 τελευταίων εβδομάδων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία (24/02-15/03) υπολογίζεται στο 80,1%. Πιο συγκεκριμένα, στην προ COVID-19 περίοδο (30/01-23/02), τα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα στο σύνολό τους παρουσίαζαν συγκρατημένη θετική τάση στο +1,8%, ενώ το διάστημα από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου μέχρι και τις 15 Μαρτίου, η τάση αυτή εκτοξεύτηκε στο +24,1%.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην περίοδο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας παρουσίασαν στο σύνολό τους οι κατηγορίες που αφορούν στα προϊόντα οικιακής χρήσης, καθώς και στα προϊόντα προσωπικής περιποίησης, οι οποίες κινήθηκαν στο +18,9% και 13,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν τα τρόφιμα & ποτά στο +8,9%.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Ενεργοποιώντας άμεσα τα αντανακλαστικά εταιρικής υπευθυνότητας, τα brands που δραστηριοποιούνται στους χώρους της υγείας, της ατομικής υγιεινής και της καθαριότητας, πέρα από την κινητοποίηση για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης, ανέλαβαν πρωτοβουλίες στήριξης της κοινωνίας και του συστήματος δημόσιας υγείας.

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας: Προς αυτή την κατεύθυνση, η ελληνική εταιρεία Μέγα Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής, παραγωγός των αντιβακτηριδιακών μαντηλιών Wet Hankies και Μέγα, προχώρησε στη δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών, σχεδιασμένων με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ, προς το Υπουργείο Υγείας, προορισμένες να εξοπλίσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων. Από την πλευρά της, η Septona προχώρησε σε δωρεά 35 καινούριων μόνιτορ υψηλής τεχνολογίας, για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για την άρτια φροντίδα των πολιτών.

Διεθνείς πρωτοβουλίες: Στο διεθνές περιβάλλον, η Unilever εξήγγειλε πακέτο στήριξης αξίας 100 εκατ. ευρώ, με στόχο την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η πρωτοβουλία συνίσταται στην προσφορά σαπουνιών, απολυμαντικών, χλωρίνης και τροφίμων, σε διεθνείς οργανισμούς και τοπικούς φορείς. Επιπλέον, η Unilever προσφέρει ένα «μαξιλαράκι» ανακούφισης σε επίπεδο ρευστότητας ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέσω πρόωρων πληρωμών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις-προμηθευτές της, αλλά και εκτεταμένα προγράμματα πιστώσεων σε μικρής κλίμακας λιανεμπόρους-πελάτες της. Επίσης, η Novartis ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να δωρίσει έως και 130 εκατ. δόσεις γενόσημης υδροξυχλωροκίνης, η οποία υπόκειται σε αξιολόγηση μέσω κλινικών δοκιμών, για τη θεραπεία του COVID-19.

Συνεπείς αρωγοί της κοινωνίας: Σημειώνεται, ωστόσο, ότι δράσεις με κοινωνικό πρόσημο υλοποιούνταν από τα brands των εν λόγω κατηγοριών και πριν την κρίση της πανδημίας. Ενδεικτικό είναι το case της Klinex και της συνεργασίας της με σχολεία σε όλη την Ελλάδα, για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, με την προσφορά δωρεάν καθαριστικών προϊόντων για έναν χρόνο σε Δημόσια Δημοτικά σχολεία που έχουν ανάγκη. Επίσης, με αφορμή τα γεγονότα στα ελληνικά σύνορα, η Superfoods επέλεξε να στηρίξει τους άντρες των σωμάτων ασφαλείας της χώρας, στέλνοντας συμπληρώματα διατροφής βασισμένα στις υπερτροφές για ενέργεια, τόνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες αναγνωρίζουν ότι, σε κρίσιμες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, ο ρόλος της ενημέρωσης από ειδικούς είναι καταλυτικός. Επωμίζονται, έτσι, την αποστολή να προσφέρουν υπεύθυνα συμβουλές, καθώς και συναφές, χρήσιμο περιεχόμενο που αναζητά το κοινό, αξιοποιώντας τις πλατφόρμες που το ίδιο επιλέγει.

Η Ηρώ Κουμάκη, Εμπορική Διευθύντρια της Isoplus, εξηγεί σχετικά: «Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, έχουμε εστιάσει στην ενημέρωση και την εκπαίδευση του καταναλωτή, παρέχοντάς του συμβουλές για το πώς να θωρακίσει την υγεία του και να διατηρήσει την ευεξία του, με τη σωστή χρήση και επιλογή συμπληρωμάτων διατροφής. Αυτό το πετυχαίνουμε αξιοποιώντας κυρίως τα ψηφιακά μέσα, των οποίων η κατανάλωση έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις δύο τελευταίες εβδομάδες περίπου, λόγω της τρέχουσας συγκυρίας και των μέτρων που έχουν παρθεί για την αποφυγή της εξάπλωσης του COVID-19.

Άρα ο κόσμος περνά αρκετό χρόνο στο σπίτι, αναζητώντας πληροφορίες σχετικές με την υγεία. Επιπλέον, η Isoplus διαθέτει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εκπαίδευσης (www.healthyme.gr), όπου, με αρωγούς έγκριτους γιατρούς από όλες τις ειδικότητες, καθώς και φαρμακοποιούς, παρέχουμε στους καταναλωτές πλούσια αρθρογραφία σε θέματα υγείας, ευεξίας, άσκησης, αλλά και ομορφιάς στο σπίτι, που είναι ιδιαίτερα σχετική αυτή την χρονική περίοδο. Τέλος, ενώ μένουμε πιστοί στα βασικά στοιχεία της επικοινωνιακής μας στρατηγικής, συνεχίζουμε ακολουθώντας πάντα τις κανονιστικές οδηγίες της κατηγορίας των συμπληρωμάτων διατροφής».

RELEVANT STORYTELLING
Έντονη είναι και η διαφημιστική δραστηριότητα των brands υγείας, τα οποία, μέσα από ιστορίες οικείες στο κοινό, προτάσσουν τον πυλώνα της αποτελεσματικότητας και τοποθετούνται ως «συνοδοιπόροι» της απαιτητικής καθημερινότητας. Οι Βιταμίνες C από τη Lanes λάνσαραν μια νέα σπονδυλωτή καμπάνια με την υπογραφή της MullenLowe Athens, που πραγματεύεται τρεις διαφορετικές ιστορίες μιας οικογένειας, η οποία ζει την ένταση της καθημερινότητας. Το concept βασίζεται στο γεγονός ότι η Lanes «σε συμπληρώνει».

Έτσι, σε κάθε ιστορία, εμφανίζεται η πρωταγωνίστρια μέσα στον χώρο σαν να παρακολουθεί τη ζωή της οικογένειας, για να παρουσιάσει το πρόβλημα και να δώσει τη λύση με έναν τελείως διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο. Ταυτόχρονα συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη δράση της κάθε ιστορίας. Με νέα καμπάνια βρίσκεται στον «αέρα» και το brand Tonotil, με την υπογραφή της Ogilvy, σε παραγωγή της Foss Productions και πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Μελέτη Ηλία.

Στην ταινία, ο γνωστός ηθοποιός καλείται να υποδυθεί στο θέατρο τον ρόλο του ξεκούραστου, ενώ με τόσες πρόβες, δοκιμαστικά και διπλές παραστάσεις, νιώθει πολύ κουρασμένος. Η λύση για αυτόν είναι το Tonotil. Στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας «Τόνωση όταν την χρειάζεσαι», έχουν δημιουργηθεί υλικά για τα social media και digital banners, καθώς επίσης και έντυπα ιατρών, φαρμακοποιών και καταναλωτών, αλλά και υλικά για τα σημεία πώλησης.

ΝΕΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν μετρήσιμα και αποτελεσματικά την καταναλωτική συμπεριφορά στο σημείο πώλησης, τα brands του κλάδου υγείας έχουν στη διάθεσή τους νέες υπηρεσίες. Το Project Agora, σε συνεργασία με δημοφιλή online φαρμακεία και e-shops ομορφιάς, ανακοίνωσε την επίσημη λειτουργία της υπηρεσίας Project Agora Commerce για τον κλάδο Υγείας, Ευεξίας και Ομορφιάς.

Πρόκειται για μια στοχευμένη λύση που δίνει τη δυνατότητα στα brands του κλάδου να επηρεάσουν άμεσα το μερίδιο που καταλαμβάνουν στα «ράφια» των e-retailers και να αυξήσουν με μετρήσιμο τρόπο τις πωλήσεις τους στα πιο μαζικά online σημεία πώλησης. Η υπηρεσία παρέχει και άμεση παρακολούθηση των KPIs κάθε προωθητικής ενέργειας (π.χ. Search Queries, Clicks, Πωλήσεις, ROI) σε επίπεδο κωδικού προϊόντος μέσω online Dashboard.

3 ΑΞΟΝΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Με δεδομένο το βάθος του αντικτύπου της πανδημίας στην καθημερινότητα των πολιτών, διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι, ακόμη και με την επιστροφή στην κανονικότητα, κάποιες συνήθειες θα παραμείνουν για πάντα «σημαδεμένες» από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen, τα brands μπορούν να προετοιμαστούν για τη νέα καταναλωτική πραγματικότητα στην μετά-τον-κορωνοϊό εποχή, επικεντρωνόμενα σε τρεις διαστάσεις:

1 Έμφαση στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα: Σε όλα τα στάδια εξέλιξης της κρίσης, οι καταναλωτές αναζητούν περισσότερα εχέγγυα για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων που επιλέγουν, ειδικά όταν πρόκειται για καθαριστικά, αντισηπτικά και τρόφιμα. Βραχυπρόθεσμα, οι καταναλωτές θα απαιτούν από τους κατασκευαστές και τους retailers να επικοινωνούν ξεκάθαρα τους παράγοντες που εγγυόνται την αξιοπιστία των προϊόντων τους, ενώ, σε βάθος χρόνου, πιθανότατα το κοινό θα επανεκτιμήσει συνολικά τα κριτήρια αγορών και το τι θεωρείται κάθε φορά ως πλεονέκτημα ενός προϊόντος.

2 Διαφάνεια εφοδιαστικής αλυσίδας και τοπική προέλευση: Περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές αναμένουν απόλυτη διαφάνεια ως προς την εφοδιαστική αλυσίδα, από το χωράφι, στο εργοστάσιο και στη διανομή και απαιτούν λεπτομέρειες αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλειά τους. Η προβολή της εγχώριας προέλευσης μπορεί να βοηθήσει τους κατασκευαστές και τους retailers στην προσπάθεια καθησυχασμού ορισμένων από τους προβληματισμούς των καταναλωτών. Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen το 2019, οι καταναλωτές παγκοσμίως έδειξαν ισχυρή προτίμηση στα τοπικά προϊόντα: το 11% του κοινού δήλωσε ότι αγοράζει «μόνο» προϊόντα που έχουν παρασκευαστεί στη χώρα του, ποσοστό που ανέρχεται σε 54% για όσους «κυρίως» αγοράζουν τοπικά προϊόντα.

3 Αξιοποίηση της τεχνολογίας: Με δεδομένο ότι η ηλεκτρονική διασύνδεση κατακτά και μετασχηματίζει το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών συνηθειών, οι καταναλωτές έχουν πλέον περισσότερους λόγους και λιγότερους δισταγμούς στο να αναζητήσουν λύσεις τεχνολογίας για την εξυπηρέτησή τους. Οι εταιρείες που θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία ανταποκρινόμενες διαδικτυακά στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές απαιτήσεις, προσφέροντας απρόσκοπτες αλληλεπιδράσεις και αναβαθμίζοντας την εμπειρία του χρήστη με τη χρήση επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, είναι αυτές που έχουν πιθανότητες να κερδίσουν την πιστότητα των καταναλωτών και μετά το πέρας της κρίσης.

ΙΝ ΤΗΕ ΝEWS
Η Bayer Ελλάς ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέας μορφής Ασπιρίνης, της Ασπιρίνης Complex Cold & Flu σε μορφή κοκκίων (σκόνης), με τη δύναμη του συνδυασμού δύο δραστικών συστατικών, Aσπιρίνης και Ψευδοεφεδρίνης. Υπόσχεται γρήγορη ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση και τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και γρίπης. Προτείνεται για την αντιμετώπιση, τόσο της ρινικής συμφόρησης, όσο και των άλλων συμπτωμάτων κοινού κρυολογήματος, και/ή τύπου γρίπης, όπως πονόλαιμος, πονοκέφαλος, πόνοι στις αρθρώσεις και πυρετός. Κυκλοφορεί σε συσκευασία των 10 φακελλίσκων, διαλύεται σε νερό και έχει γεύση πορτοκάλι.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Όπως και οι καθημερινές συνήθειες των καταναλωτών, έτσι και οι σχέσεις τους με τα brands, εκτιμάται ότι θα «στιγματιστούν» ανεξίτηλα από την παρούσα συγκυρία. Τι στάση οφείλουν να κρατήσουν οι μάρκες; Η Ηρώ Κουμάκη, Εμπορική Διευθύντρια της Isoplus, απαντά:

«Η επιλογή της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν τα brands την παρούσα χρονική περίοδο ενδεχομένως να δημιουργήσει μεταβολές στις υπάρχουσες σχέσεις τους με τους καταναλωτές, αλλά και στην εικόνα που οι τελευταίοι θα δημιουργήσουν για τις εταιρείες, είτε προς το θετικό είτε προς το αρνητικό. Οι καταναλωτές αυτή τη στιγμή έχουν την ανάγκη να αισθανθούν ότι τα brands στέκονται δίπλα τους στην προσπάθεια αυτή που γίνεται για την προστασία της υγείας τους, των αγαπημένων τους, αλλά και του κοινωνικού συνόλου εν γένει. Κι επομένως, τα brands είναι σημαντικό να ανταποκριθούν στην πραγματικότητα.

Μια υπεύθυνη, ειλικρινής, αξιόπιστη και με έμφαση στην ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου στρατηγική δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να χτιστεί ή να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή. Παράλληλα, brands που ήδη έχουν μια σταθερή και αξιόπιστη παρουσία μέσα στον χρόνο, με στρατηγική που έχει στο κέντρο της τον καταναλωτή, την ασφάλειά του και την έγκυρη και ειλικρινή πληροφόρηση, είναι σημαντικό να συνεχίσουν να επενδύουν στη διατήρηση αυτής και την ανάπτυξή της.

Να στέκονται δίπλα στον καταναλωτή, δίνοντας έμφαση στις εξαιρετικά ευαίσθητες ανάγκες του την παρούσα χρονική στιγμή, παρέχοντάς του όλα αυτά που χρειάζεται, εστιάζοντας πάντα στην ποιότητα και την ασφάλεια. Όταν ο καταναλωτής βρει σε ένα brand όλα τα παραπάνω, τότε το σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει πιστός».

FOCUS POINTS
– Οι μάρκες υγείας, ατομικής υγιεινής και καθαριότητας επενδύουν στην αξιόπιστη ενημέρωση και την προσφορά χρήσιμου περιεχομένου, αξιοποιώντας τα ψηφιακά κανάλια

– Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία πρωταγωνιστούν στην επικοινωνία, με φόντο την απαιτητική καθημερινότητα

– Tα brands αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στήριξης της κοινωνίας και του συστήματος δημόσιας υγείας

Υπευθυνότητα και διαφάνεια θέτουν τα θεμέλια για σχέσεις εμπιστοσύνης και μετά το πέρας της κρίσης

#1
Προληπτικές αγορές προϊόντων υγείας

#2
Αγορές-απάντηση σε προκλήσεις υγείας

# 3 Προετοιµασία «αποθήκης»

#4 Προετοιµασία για καραντίνα

#5
Περιορισµός δραστηριότητας

#6
Επάνοδος στην κανονικότητα

Καταναλωτικές συµπεριφορές

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για προϊόντα διατήρησης υγείας και ευεξίας

Προτεραιότητα σε προϊόντα συγκράτησης του ιού και προφύλαξης της δηµόσιας υγείας (π.χ. µάσκες)

«Στοκάρισµα» σε βασικά είδη διατροφής και προϊόντα γενικής προστασίας της υγείας: µεγαλύτερο καλάθι, συχνότερες επισκέψεις σε καταστήµατα

Αύξηση στο online shopping, µειωµένες επισκέψεις σε καταστήµατα, περιορισµός στα αποθέµατα, πίεση στις αλυσίδες εφοδιασµού

Αυστηρά περιορισµένες επισκέψεις σε καταστήµατα, περιορισµένες προµήθειες ηλεκτρονικά, προβληµατισµός για τις τιµές καθώς η εξάντληση των αποθεµάτων οδηγεί σε ανατιµήσεις

Οι άνθρωποι επιστρέφουν στην καθηµερινότητά τους, αλλά µε αυξηµένη µέριµνα για τη διαφύλαξη της υγείας. Μόνιµες αλλαγές στη χρήση του ηλεκτρονικού εµπορίου και στους κανόνες υγιεινής

Συνήθη γεγονότα-ορόσηµα

Μεµονωµένες περιπτώσεις COVID-19, συνήθως µέσω άφιξης από το εξωτερικό

Η κυβέρνηση ξεκινά καµπάνια προστασίας. Τοπικές µεταδόσεις και/ή πρώτες απώλειες ζωών

Μικρές καραντίνες, κλείσιµο συνόρων. Συχνά σηµατοδοτείται από αυξανόµενα κρούσµατα, αλλά όχι απαραίτητα από θανάτους

Τοπικές δράσεις έκτακτης ανάγκης. Απαγόρευση συναθροίσεων, κλείσιµο σχολείων και κοινόχρηστων χώρων. Αύξηση κρουσµάτων

Μαζικά κρούσµατα. Διαταγή αποκλεισµού, κλείσιµο εστιατορίων, περιορισµός και σε µικρές συναθροίσεις

Περιορισµός των απαγορεύσεων στις πλέον πληγείσες περιοχές. Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Keywords
υγεια, ασπιδα, εν λόγω, online shopping, dna, δραση, εμφάνιση, lifestyle, nielsen, εταιρεία, unilever, προσφορες, novartis, σχολεια, ελλαδα, lanes, νέα, athens, λύση, ogilvy, θεατρο, media, project, agora, online, φαρμακεια, ηλεκτρονική, bayer, flu, βλεμμα, focus, σταση εργασιας, leslie nielsen, εκτακτη εισφορα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, ηλεκτρονική, δωρεαν, εμπορικη, ηθοποιος, μεγα, πιεση, πλαισιο, ωμεγα 3, ωμεγα, dna, ogilvy, unilever, αγορα, αυξηση, αξιζει, αφορμη, εβδομαδες, βιταμινες, βλεμμα, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γευση, γινεται, γριπη, δεδομενο, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δειχνει, δωσει, ευρω, ειλικρινης, εκπαιδευση, εβδομαδα, ενεργεια, ενημερωση, εν λόγω, εντυπα, εμφάνιση, εξυπηρετηση, επικοινωνια, εποχη, ερευνα, εταιρεία, ευεξια, τεχνολογια, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, ηρω, θετικο, εικονα, ιων, κυβερνηση, λειτουργια, λεπτομερειες, λύση, μορφη, νερο, παντα, περιβαλλον, πιθανοτητες, ποιοτητα, πλατφορμες, υπογραφη, πονοκεφαλος, ποτα, προγραμματα, πυρετος, πωλησεις, ρολο, σιγουρο, συγκεκριμενα, συμπληρωματα, σπιτι, συγχρονο, συμπληρωματα διατροφης, ταση, τζιρος, υπουργειο υγειας, συμπτωματα, φοντο, φορα, athens, αντρες, agora, αγορες, αλυσιδα, ασφαλεια, bayer, δημοτικα, ειδη, ελληνικα, εμφαση, flu, χωρα, ιδιαιτερα, ηλεκτρονικα, project, υπουργειο, lanes, lifestyle, media, μελετη, nielsen, novartis, online shopping, πακετο, πληροφοριες, online, θεματα, υγειας, υλικα
Τυχαία Θέματα