Agentic Shopping Standard δημιουργούν οι Shopify και Google

Η Shopify και η Google έχουν αναπτύξει από κοινού ένα πρότυπο που επιτρέπει τη στήριξη του εμπορίου από agents. Σύντομα, όλες οι πλατφόρμες της Google με την υποστήριξη του προτύπου «Universal Commerce Protocol (UCP)», θα επιτρέπουν στους εμπόρους της Shopify να πωλούν απευθείας σε λειτουργία AI στην αναζήτηση Google και στην εφαρμογή Gemini.

Το πρότυπο θα χρησιμοποιηθεί σύντομα από 20+ λιανοπωλητές και πλατφόρμες,

ενώ brands όπως τα Monos, Gymshark και Everlane σύντομα θα πωλούν απευθείας σε ορισμένες από τις πλατφόρμες της Google. Λιανοπωλητές όπως οι Keen, Pura Vida και Kyte Baby θα χρησιμοποιούν το Microsoft Copilot Checkout για να προσεγγίσουν τους πελάτες τους.

Το agentic commerce υποστηρίζει τη διαφήμιση δημιουργώντας στενότερους δεσμούς με τα brands, καθώς καταρρίπτει το παραδοσιακό marketing funnel από την αναζήτηση έως τις αγορές. Η Vanessa Lee, αντιπρόεδρος της Shopify, πιστεύει ότι «το agentic commerce έχει πολλές δυνατότητες να επαναπροσδιορίσει τις αγορές και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι μπορεί να αντικατοπτριστεί σε κάθε προϊόν που μπορεί να θέλει να αγοράσει ένας πελάτης». Με το UCP οι πελάτες μπορούν να υποβάλουν κωδικούς έκπτωσης, να εισάγουν στοιχεία πιστότητας, να επιλέξουν προτιμώμενους τρόπους χρέωσης συνδρομής ή να επιβεβαιώσουν τους όρους της συναλλαγής.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα