Ξένοι αναλαμβάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και την είσπραξη φόρων

16:26 9/9/2011 - Πηγή: TVNea
ΤΟ ΖΗΤΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Κ. ΕΤΙΓΝΚΕΡΟι αδυναμίες της ελληνικής διοίκησης στην αναγκαία είσπραξη των φόρων καταλογίζει ο γερμανός επίτροπος κ. Γκίντερ Έτινγκερ. Ο βουλευτής των συντηρητικών του κόμματος της Μέρκελ προτείνει την απόσπαση δημοσίων τεχνοκρατών από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η αδυναμία.
Μιλώντας στη συντηρητική και λαϊκιστική
γερμανική εφημερίδα Bild, ο Έτινγκερ υπογράμμισε πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η αδυναμία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας εξειδικευμένα στελέχη από τις άλλες χώρες της Ε.Ε, οι οποίοι θα συμβάλουν και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα δήλωσε πως είναι ανάγκη να επιβληθούν κυρώσεις σε κυβερνήσεις χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ενώ οι σημαίες των χωρών αυτών θα πρέπει να κυματίζουν μεσίστιες . Ως παράδειγμα κυρώσεων ανέφερε την μείωση κονδυλίων και την ενίσχυση των ελέγχων, προκειμένου να ενημερώνεται και ο πολίτης των χωρών αυτών για την πρόοδο ή στασιμότητα.
Ο Ευρωβουλευτής από την Βαδεν-Βιττεμβέργη προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην Ε.Ε., ενώ τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση που διαθέτει.
Keywords
Τυχαία Θέματα