Βαρουφάκης: «Παραιτούμαι αν βγει το “ναι”»

19:01 2/7/2015 - Πηγή: TVNea

Τα χαρτιά του άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Bloomberg δήλωσε ότι αν επικρατήσει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα παραιτηθεί. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν επικρατήσει το «ΝΑΙ» θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη Δευτέρα και θα βοηθήσει τον νέο υπουργό Οικονομικών.
«Όταν πηγαίνουμε στη μάχη δεν μιλάμε ποτέ για ήττα», είπε ο κ. Βαρουφάκης
και ξεκαθάρισε πλήρως τη θέση του λέγοντας: «Προτιμώ να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω μία συμφωνία, χωρίς ελάφρυνση χρέους. Αν υπάρξει συμφωνία, τότε μέσα σε μία ώρα θα αποκατασταθεί το τραπεζικό πρόβλημα».

Μάλιστα άσκησε δριμεία κριτική για μια ακόμα φορά στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, λέγοντας ότι «προσπαθούν να επιβάλουν μια πολιτική που ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι μια αποτυχία και θέλουν να το αποδώσουν στην ελληνική κυβέρνηση».

Είπε επίσης ότι «μας κατηγορούν ότι όσα έχουν γίνει είναι δικά μας λάθη γιατί δεν θέλουν να διαπραγματευτούν μαζί μας».

Χωρίς ίχνος ντροπής μάλιστα είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είναι ίσως οι μόνοι που δεν έχουν σηκώσει χρήματα από το ΑΤΜ γιατί το θεωρούσαν… «απρεπές»!

Βέβαια σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν μπορεί να σηκώσει χρήματα από λογαριασμό του εξωτερικού, ο ίδιος δεν έδωσε καμία απάντηση, λέγοντας ότι «αυτό είναι κάτι προσωπικό»!

Παρ’ όλ’ αυτά δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει «απρέπεια», το γεγονός ότι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους τον ανέδειξαν πρώτο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουν με τις ώρες στις ουρές για 60 ευρώ γιατί δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης ότι θεωρεί δεδομένο έναν ανασχηματισμό εφόσον επικρατήσει το «ΝΑΙ», εκτίμησε όμως ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Η δήλωση μάλιστα του κ. Βαρουφάκη ότι προτίθεται να παραιτηθεί αν επικρατήσει το «ΝΑΙ», προκάλεσε έκπληξη ακόμα και σε στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι δεν ήταν ενημερωμένοι για τις προθέσεις αυτές.
star.gr http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα