Τραγικά λάθη στο «German Idol»

17:30 3/4/2011 - Πηγή: TVNea
Έβγαλαν λάθος καρτέλες, μπέρδεψαν την σειρά εμφάνισης και έχασαν 1 εκατομμύριο Ευρώ!  
Τεράστια ζημία προκλήθηκε χτες βράδυ σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό που μεταδίδει το «German Idol». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα παρουσιαστής, αρχισυνταξία και τεχνική ομάδα μπέρδεψαν (ο καθένας ξεχωριστά) τους αριθμούς κλήσεις των ψηφοφοριών με αποτέλεσμα: το απόλυτο χάος.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των παγκόσμιων εκδόσεων ψηφοφορία σταμάτησε on air
με τον παρουσιαστή να δηλώνει εκνευρισμένος:  «Μπορεί κάποιος εκεί πάνω να βοηθήσει επιτέλους και εμάς εδώ στην σκηνή?».
Τι είχε γίνει? Η τεχνική ομάδα σύνδεσε λάθος καλώδια μπερδεύοντας τις  τηλεφωνικές γραμμές δύο παικτών. Ο συμβολαιογράφος σε έλεγχο είδε πως κάτι έχει γίνει λάθος και ζήτησε να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα, ωστόσο για να μην διακοπεί η ψηφοφορία η αρχισυνταξία αποφάσισε να αλλάξει την σειρά εμφάνισης των παικτών. Στον πανικό δεν ενημερώθηκε σωστά ο παρουσιαστής που συνέχιζε να διαβάζει τα λάθος νούμερα. Το χάος ολοκληρώθηκε με το τεχνικό τμήμα να στέλνει λάθος καρτέλα στον αέρα. Αποτέλεσμα? Οπαδοί των δύο παικτών στην πραγματικότητα δεν γνώριζαν για ποιους ακριβώς ψήφιζαν.
Το λάθος θα κοστίσει ακριβά, το κανάλι αποφάσισε να δώσει μία δωρεάν ψήφο σε όσους ψήφισαν με SMS, δίνοντας τους το ερχόμενο Σάββατο την ειδική τηλεφωνική γραμμή για την κατάθεση της ψήφου τους, ενώ για τις τηλεφωνικές ανακοίνωσε πως τα χρήματα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Η συνολικά ζημιά για το κανάλι? Κοντά στο ένα εκατομμύριο Ευρώ. Το χειρότερο? Μα ο προγραμματισμός! Επειδή ακυρώθηκε η ψηφοφορία, δεν αποχώρησε και κανένας υποψήφιος και το σόου εξαναγκάζεται να πάρει παράταση κατά μία εβδομάδα με τον ανταγωνισμό να έχει καπαρώσει μετά το τέλος της εκπομπής υψηλά διαφημιστικά πακέτα.  
Το χάος στην ψηφοφορία έδωσε τροφή για αρνητικά σχόλια. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα το κανάλι αντιμετώπισε τις εισαγγελικές αρχές καθώς σε εκδήλωση όπου οι υποψήφιοι θα υπέγραφαν αυτόγραφα είχε ενοικιαστεί χώρος με χωρητικότητα μόλις  τεσσάρων χιλιάδων ατόμων, όταν ωστόσο παραβρέθηκαν δεκατρείς χιλιάδες προκλήθηκε το αδιαχώρητο με 80 νέες κοπέλες να εισάγονται με σοβαρούς τραυματισμούς στο νοσοκομείο. Και αν νομίζατε πως το «German Idol» δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, κάνετε λάθος! Η παραγωγή αναγκάστηκε μόλις την Παρασκευή να μετακομίσει την τελική εξάδα σε νέο σπίτι, καθώς έξω από την «βίλλα του Idol»  παπαράτσι και φανατικοί οπαδοί είχαν προκαλέσει πρόβλημα στους τριγύρω γείτονες και φυσικά στην τροχαία που έπρεπε να δαπανήσει χρήματα προκειμένου να ελέγξει την κυκλοφορία σε ένα ήσυχο προάστιο της πόλης.
Χαρά είδαν μόνο εμπορικά! Ο όγδοος κύκλος ολοκληρώνεται με την εκπομπή να συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ένα διόλου αρνητικό 32% στο εμπορικό 14-49, αλλά και με τις πωλήσεις «υποψηφίων» για συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις σε περιοδικά και ξένα κανάλια του ομίλου να έχουν χτυπήσει … κόκκινο!  Αξίζει να σημειωθεί πως η εκπομπή φέρει την ιδιαίτερη υποστήριξη της εφημερίδας «Bild».
Keywords
Τυχαία Θέματα