Τώρα η ευκαιρία...

19:09 9/1/2018 - Πηγή: TVNea

Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Γιώργος Θαλασσινός, ασχολείται ήδη ενδελεχώς και θα ασχοληθεί ακόμη περισσότερο -αποκλειστικά- με τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ. Και είναι τώρα η (πιο) μεγάλη ευκαιρία. Γι' αυτόν αλλά και την Κατερίνα Καφεντζή (aka Kafka) που πήρε δίπλα του. Μία μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά βασικά για όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Σε μία εποχή που τα ιδιωτικά ραδιόφωνα παραπαίουν, άλλα επειδή μετατράπηκαν σε jukebox
(τα μουσικά) και άλλα επειδή κάνουν διαρκώς περικοπές χάνοντας τον ενημερωτικό χαρακτήρα τους (τα ειδησεογραφικά), η ΕΡΑ πρέπει να βγει μπροστά. Διαθέτει την εμπειρία, διαθέτει και τα μέσα. Θαλασσινός και Kafka, λοιπόν, μαζί και οι συντονιστές των προγραμμάτων της ΕΡΑ (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ, Kosmos, Φωνή της Ελλάδας και Περιφερειακοί Ραδιοσταθμοί), μαζί και οι δημοσιογράφοι με τους παραγωγούς, όλοι τους μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους. Να βάλουν ξανά τα δημόσια ραδιόφωνα στο χάρτη των ερτζιανών.

Δεν είναι εύκολο στην ΕΡΤ να συμβεί κάτι τέτοιο, το γνωρίζουμε. Λερναία Ύδρα. Υπάρχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (με την κακή έννοια), οι συνδικαλιστές (με την ακόμα χειρότερη), υπάρχουν οι υπονομευτές (aka ΝΕΡΙΤ), δεδομένες επίσης οι οικονομικές δυσκολίες, οι δυσλειτουργίες, τα στεγανά, τα καπετανάτα, οι πολιτικές δουλείες, οι ελλείψεις προσωπικού κ.ά. Όλα αυτά είναι γνωστά και παρουσιάζονται πολύ πιο έντονα στην τηλεόραση.

Όμως, είναι καιρός για κάποιους ανθρώπους που μπήκαν στην ΕΡΤ για να δουλέψουν, να το κάνουν πάση θυσία. Να φτιάξουν σπουδαία ραδιόφωνα. Άλλωστε, υπάρχει και μία τεράστια δεξαμενή στην οποία μπορούν να αναζητήσουν νέες εκπομπές: η πρόσκληση ενδιαφέροντος που έγινε την Άνοιξη έφερε πολύ κόσμο να προτείνει ενδιαφέρουσες εκπομπές στην ΕΡΤ. Είναι εκατοντάδες. Ας επιλέξουν τους πιο ικανούς προσθέτοντάς τους στο υπάρχον, καλό, δυναμικό.

Θα τα καταφέρουν; Το ελπίζω και το εύχομαι αν και πολύ αμφιβάλλω. Είναι έτοιμοι να πολεμήσουν, άραγε; Ο Γιώργος Θαλασσινός το έχει κάνει στο παρελθόν. Γιατί όχι και τώρα; Μπροστά στη μεγάλη πρόκληση, λοιπόν. Ιδού η Ρόδος ιδού και το (ναι!) πήδημα.

Πηγή: Ε-tetradio.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα