Το ταξίδι του Τρένου στο Ρουφ συνεχίζεται...

10:16 10/11/2011 - Πηγή: TVNea

"Το τρενάκι, που άραξε πριν από 15 χρόνια στις ράγες ενός έρημου και εγκαταλελειμμένου σταθμού, "ταξίδεψε" πολλούς επιβάτες, έκανε στάση σε σπουδαίους σταθμούς, αγκομάχησε, κατηφόρισε, ανηφόρισε, διέσχισε τοπία γνωστά και τοπία άγνωστα και έγινε ένας μικρός αλλά εκτυφλωτικός φάρος πολιτισμού για να φωτίσει τα έσω και τα έξω σκοτάδια μας", είπε η Τατιάνα Λύγαρη, μιλώντας για τα 15 χρόνια που γιόρτασε η Αμαξοστοιχία - Θεάτρου, το Τρένο στο Ρουφ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Παρών στην
εκδήλωση ήταν και ο Μίκης Θεοδωράκης. "Δύσκολα βγαίνω από το σπίτι μου, καθώς τα πόδια μου δεν με σηκώνουν, αλλά όλο αυτό που συμβαίνει εδώ είναι μια αχτίδα ελπίδας σε αυτό το χάος που υπάρχει γύρω μας", τόνισε ο μουσικοσυνθέτης. "Έχουμε χαθεί μέσα στα ομόλογα και στους αριθμούς. Πίσω από τα νούμερα κρύβονται απελπισίες και άνθρωποι δυστυχισμένοι. Με τόση απαξίωση που υπάρχει σήμερα, φοβάμαι πως θα έρθει πολύ σύντομα το τέλος της τέχνης", συμπλήρωσε.

"Από άγνοια", ξεκίνησα όλο αυτό το εγχείρημα, "δεν είχα ιδέα", τώρα που έμαθα αν με ρώταγαν αν θα το επιχειρούσα ξανά, θα έλεγα όχι, γιατί ήταν και είναι πάρα πολλά τα εμπόδια. Εκείνο όμως που δεν θα σταματήσω ποτέ να πιστεύω, είναι πως ο πολιτισμός είναι αυτός που θα μας σώσει από τις μεγάλες κρίσεις", εξήγησε η Τατιάνα Λύγαρη.
Για τα δεκαπεντάχρονα του Τρένου στο Ρουφ, που παραμένει "ακόμα στην ...εφηβεία", μίλησε και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε "να συνεχίσει τα ταξίδια του, όχι πάνω στις ράγες, αλλά στις σιδηροτροχιές της φαντασίας μας".

ΑΠΕ


Keywords
Τυχαία Θέματα