Το έκτο επεισόδιο του Game of Thrones! Σχόλια και εντυπώσεις.

10:30 1/6/2016 - Πηγή: TVNea
Προβλήθηκε την Δευτέρα και το έκτο επεισόδιο της σεζόν με τίτλο Blood of my blood! Ένα ήρεμο επεισόδιο, το οποίο όμως θέτει τις βάσεις για τα 4 τελευταία μεγάλα επεισόδια!
Η σεζον συνεχίζει να μας ενθουσιάζει και τα πιόνια κινούνται, ώστε να δούμε μεγάλες μάχες και τεράστιες σκηνές!
Λίγο μετά το μακελειό στην σπηλιά του Κορακιού οι Μήρα και Μπραν
περπατούν εις το δάσος. Ο Μπραν κατεβάζει ακόμη δεδομένα μαθαίνοντας ολόκληρη την ιστορία του κόσμου. Βλέπει πως έπεσε από τον πύργο, τους γουόκερς, το θάνατο της οικογενείας του, το Hardhome, τον Τρελό Βασιλιά και το wildfire. Η Μήρα εξουθενωμένη σωματικά και ψυχολογικά από την περιπέτεια του κρατά το κεφάλι και ο Μπραν ξυπνάει λέγοντας πως οι νεκροί τους βρήκαν.

Ο Μπραν χρειαζόταν βοήθεια και ήρθε στο πρόσωπο του Μπέντζεν μίξη με Coldhands. Ένας πολύ-αναμενόμενος χαρακτήρας που αν και ο Μάρτιν έχει ξεκαθαρίσει πως οι δύο τους δεν έχουν σχέση η θεωρία των φαν φαίνεται να ακούμπησε την παραγωγή φέρνοντας πίσω ακόμη έναν "Σταρκ" χαρακτήρα. Εκτός από τον Μπέντζεν που μάθαμε πως μεταμορφώθηκε από τα παιδιά ώστε να τον σώσουν από την επίθεση των γουόκερς, τώρα και ο Μπραν δεν είναι μόνο άνθρωπος αλλά και κάτι μαγικό που μαθαίνει την ιστορία ολόκληρου του κόσμου και πρέπει να ετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τον Βασιλιά της Νύχτας. Είναι άραγε ο μόνος ικανός να τον νικήσει; Όσον αφορά την ταυτότητα του καβαλάρη επιβεβαιωθήκαμε μέσω προηγούμενου κειμένου!

Η Ντάνυ καβάλα στο αγαπημένο παιδί της κουοτάρει τον λόγο που έβγαλε ο Καλ Ντρόγκο πίσω στην πρώτη σεζόν. Τους ζητά να κρατήσουν την υπόσχεση που δόθηκε πριν μερικά χρόνια και να περάσουν τη θάλασσα μαζί της. Επιτέλους η Ντενύρις είναι έτοιμη να περάσει στο Γουέστερος και της λείπουν μόνο τα χίλια πλοία …. Που φτιάχνουν όπως ξέρουμε οι Γκρέυτζοϋ με τον νέο τους βασιλιά, αλλά ταυτόχρονα πλησιάζουν στην Ντενύρις η Γιάρα και ο Θίον!
Η Άρυα βρίσκει διασκεδαστικό τον θάνατο του Τζόφρυ. Μαγεύεται από την ερμηνεία και δεν θέλει να σκοτώσει την Κρειν. Στον καθρέφτη κοιτά ποια θέλει να γίνει και ξέρει πως αν δεν ολοκληρώσει την αποστολή θα είναι το δικό της πρόσωπο που θα κοσμήσει τον τοίχο. Αρνείται να σκοτώσει κάποια που συμπαθεί και αποφασίζει να πετάξει το ποτήρι αλλά και να τα βάλει με τους Απρόσωπους. Βρίσκει την βελόνα, σβήνει το κερί μιας και μπορεί να λειτουργεί στο σκοτάδι και ετοιμάζεται για τις επιπτώσεις της απόφασης της. Για μένα ήταν καιρός να θυμηθεί ποια είναι και ίσως να γυρίσει σύντομα πίσω, αντί να σκοτώνει σαν ρομποτάκι ικανοποιώντας έναν θεό.

Στην πρωτεύουσα ο Σπουργίτης παίζει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κάνει έξω φρενών τον Τζέιμι και παρουσιάζει τον θεοσεβή Τόμμεν. Μεγάλη νίκη του να έχεις τον βασιλιά με το μέρος σου. Χρησιμοποιεί την Μάρτζερι και την αγάπη που της έχει ο Τομμεν ώστε να ενώσει την Πίστη με το Στέμμα. Ο Τζέιμι έχει δεμένα χέρια καθώς δεν μπορεί να ρισκάρει την ζωή του Τομμεν αλλά και της Σέρσεϊ. Ξηλώνεται από τον γιο του και στέλνεται στο Ριβερραν σε μια μάλλον μακρόχρονη πολιορκία. Η Μάρτζερι μοιάζει αλλαγμένη πράγμα πολύ περίεργο και αναρωτιέμαι τι παιχνίδι παίζει ή αν απλά ακολουθεί ένα ρόλο. Έχει συνεργαστεί με τον Σπουργίτη; Έχει αλλάξει όντως; Είναι κόλπο για να σώσει τον Λόρας;

Η επιστροφή του Σαμ στο σπίτι είναι μια δύσκολη απόφαση που έχει σκοπό την προστασία της Γκίλη και τέκνου. Ο Τάρλυ είναι σκληρός άνθρωπος που ανάγκασε τον Σαμ απειλώντας τη ζωή του ώστε να αφήσει τη θέση στον νεότερο αδερφό, θεωρώντας τον μαλθακό και άχρηστό. Η επιστροφή λοιπόν στο σπίτι δεν είναι καθόλου εύκολη και σύντομα φαίνεται το προβληματικό παρελθόν και ο χαρακτήρας του πατέρα του. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση αλλάζει μυαλά και φεύγει μαζί με την Γκίλη παίρνοντας μαζί το Βαλυριανό σπαθί του οίκου του που με χαριτωμένη δυσκολία προσπαθεί να κρατήσει. Η αποφασή του αυτή σίγουρα θα έχει σχέση με το μέλλον, καθώς το βαλυριανό ατσάλι, μπορεί να σκοτώσει τους νεκροζώντανους!

Πηγή: http://www.gameofthrones-grfans.com/http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα