Το MEGA θέλει σάτιρα, αλλά…!

08:46 10/7/2014 - Πηγή: TVNea
Σχέδια για την επόμενη σεζόν κάνουν στο MEGA και είναι εμφανής η προσπάθειά τους να έχουν και πάλι ένα δυνατό και γεμάτο πρόγραμμα. Είναι εμφανές επίσης ότι το κομμάτι της εγχώριας παραγωγής μυθοπλασίας έχει ιδιαίτερη σημασία για το κανάλι της Μεσογείων και για αυτό και την επόμενη σεζόν προγραμματίζουν να βγάλουν στον αέρα πολλές σειρές.

Ωστόσο επιθυμία τους είναι να ενεργοποιήσουν και τη late night ζώνη, ώστε να μην αφήσουν τον ΑΝΤ1
εκείνη την ώρα να παίζει μόνος του μπάλα και να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Στα σχέδιά τους λοιπόν είναι και μία σατιρική εκπομπή που θα σχολιάζει όσα συμβαίνουν.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότιι στο MEGA ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια να προβάλλονται σατιρικές εκπομπές, έστω κι αν κάποιες από αυτές… φαγώθηκαν λόγω εσωτερικών πιέσεων. Το ερώτημα λοιπόν είναι όχι αν θέλουν να κάνουν κάποια σατιρική εκπομπή, αλλά αν θα μπορέσουν, αν θα τους… επιτραπεί, ακόμα και εκ των έσω, να σχολιάζουν χωρίς… φόβο, τα όσα θέλουν να σχολιάσουν. Και για παράδειγμα να αναφέρω την κριτική που άσκησαν οι «Ράδιο Αρβύλες» στα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 και για την οποία ναι μεν υπήρξε δυσαρέσκεια στο κανάλι του Αμαρουσίου, αλλά δεν υπήρξε λογοκρισία.

Η σάτιρα θέλει ελευθερία και τα «βέλη» της να είναι προς πάσα κατεύθυνση. Γιατί αν στοχεύει μόνο προς τους… απέναντι, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει. Ναι μεν λοιπόν στο MEGA θέλουν σατιρική εκπομπή στο πρόγραμμά τους, αλλά πριν τη βγάλουν στον αέρα θα πρέπει να… συνεννοηθούν στο κανάλι της Μεσογείων κατά πόσο είναι πρόθυμοι και… δυνατοί να την αντέξουν και να την υποστούν. Και τότε θα μπορούν να αποφασίσουν αν η σατιρική εκπομπή… θα μείνει απλά ένα σχέδιο!

newsit- Γρηγόρης Μελάς
Keywords
Τυχαία Θέματα