Το MEGA απειλείται ακόμα με λουκέτο

09:45 15/6/2016 - Πηγή: TVNea
Το... μαρτύριο της σταγόνας ζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι του Mega την ώρα που στο παρασκήνιο φαίνεται να παίζονται περίεργα παιχνίδια, κυρίως από την πλευρά του Φώτη Μπόμπολα. Η καταβολή ενός μισθού αυτή την Πέμπτη, που επέτρεψε τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων μετά από πολλές ημέρες, μπορεί να έφερε χαμόγελα σε δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς, αλλά δεν τους έχει καθησυχάσει - και μάλλον δικαίως.

Πληροφορίες του «SECRET» αναφέρουν ότι η καταβολή έγινε κατόπιν έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της πλευράς Βαρδινογιάννη
με τον Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος δεν ήθελε να συμμετέχει στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που μοιράστηκε και τελικά πείστηκε την τελευταία στιγμή. «Ο Βαρδινογιάννης είναι της λογικής πως, ό,τι κι αν συμβεί στο κανάλι, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουν απλήρωτοι», λέει συνομιλητής της οικογένειας. Ωστόσο, πολλοί φοβούνται ότι η ενέργεια αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επανάληψη του σκηνικού με την καταβολή του δώρου Πάσχα, που έγινε για να αποτραπούν κινητοποιήσεις.

Αν και ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Μανώλης Καψής, στη διάρκεια της εβδομάδας αναφέρθηκε σε ευχάριστες ειδήσεις για το μέλλον του καναλιού, με χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των εργαζομένων έως τις 4 Ιουλίου και δημιουργίας φακέλου προκειμένου να διεκδικηθεί νέα άδεια, αφού οι μέτοχοι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον σταθμό, οι πληροφορίες του «S» λένε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα. Μάλιστα, άνθρωποι που συνομιλούν με τα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη που διαχειρίζονται το θέμα εκτιμούν ότι οι διαβεβαιώσεις Καψή δόθηκαν κατόπιν συνεννόησης αποκλειστικά με τον Φώτη Μπόμπολα. Οτι δηλαδή ο κ. Μπόμπολας έδωσε αυτή την πληροφόρηση στον Μ. Καψή, προκειμένου να τη μεταφέρει στον κόσμο και να τον καθησυχάσει, χωρίς καν να έχει ενημερώσει τους υπόλοιπους μετόχους και τους υποψήφιους μετόχους. «Θέλει ενδεχομένως να κερδίσει χρόνο κι όταν φτάσει η στιγμή που το κανάλι θα χρειαστεί να… βγει από την πρίζα να δείχνει ότι δεν είναι εκείνος που θα έχει την ευθύνη γι’ αυτό», λένε χαρακτηριστικά.

ΑΝΟΙΚΤΟ

Αντιστοίχως, υπάρχουν πληροφορίες ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη επιθυμεί, για λόγους που έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση του Star, το Mega να παραμένει ανοιχτό για όλο το διάστημα έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κι αυτό όχι μόνο γιατί θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν ό,τι δικαιούνται, αλλά και για νομικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με τις προϋποθέσεις της νέας αδειοδότησης. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα συνεχίζεται το αμέσως επόμενο διάστημα η τακτική της χρηματοδότησης με το… σταγονόμετρο από τους μετόχους μέχρι τη στιγμή που τα πράγματα θα φτάσουν στο μη περαιτέρω: «Κάποια στιγμή, που δεν θα αργήσει, οι τράπεζες θα φτάσουν στα όριά τους, για να μην αναλάβουν ποινικές ευθύνες. Κάποια στιγμή η DIGEA θα απαιτήσει χρήματα για να μη “ρίξει” το σήμα του καναλιού. Κάποια στιγμή, οι τεχνικοί θα πουν ότι σταματούν να εργάζονται χωρίς χρήματα και τότε όλα θα τελειώσουν», λένε χαρακτηριστικά.

Ολα αυτά βέβαια θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευσθούν μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς θα φανεί αν θα υπάρξει νέα πληρωμή και πότε, αλλά κυρίως τι κινήσεις θα γίνουν από την πλευρά των μετόχων του καναλιού για να εξασφαλίσουν μία από τις νέες άδειες.

με πληροφορίες από το parapolitika.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα