Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα ρίχτερ που χτύπησαν στο Αιγαίο;

18:05 12/6/2017 - Πηγή: TVNea
Για τον σεισμό που ταρακούνησε νωρίτερα τη Λέσβο μίλησε στο enikos.gr o Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας. «Είναι συνηθισμένο για τον ελλαδικό χώρο, σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε έναν σεισμό κοντά στα 6 Ρίχτερ», δήλωσε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.
Όπως λέει ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο enikos.gr, o σεισμός εκδηλώθηκε στη θαλάσσια
περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου και ήταν επιφανειακός. Επίσης, πρόσθεσε ότι έπειτα από έναν σεισμό 6 Ρίχτερ είναι λογικό να υπάρχει μετασεισμική ακολουθία.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο, ήδη έχουν σημειωθεί δύο μετασεισμοί, 4,6 και 3,6 Ρίχτερ», επεσήμανε ο Γιώργος Χουλιάρας. Λέκκας: Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό

«Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αλλά είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να δούμε έναν μεγαλύτερο σεισμό», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 για την ισχυρή σεισμική δόνηση στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.
«Είμαστε σε διαδικασία εξέλιξης του φαινόμενου και αναμένεται να έχει συνέχεια λόγω του μικρού εστιακού βάθους του μεγάλου σεισμού», είπε επίσης ο Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος σε ερώτηση αν τα 6,1 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός, απάντησε:

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό». Επίσης, προέτρεψε τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους αν έχουν ρωγμές.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα