Θέμης Γεωργαντάς – Άρης Καβατζίκης: Η λογομαχία στον αέρα του «Πρωινού»

18:32 16/2/2016 - Πηγή: TVNea
Μια εμφάνιση του Παντελή Παντελίδη στην Κύπρο έκανε την παρέα του «Πρωινού» να
λογομαχήσει, το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός τραγουδιστής εμφανίστηκε στην Κύπρο και μεταξύ άλλων ερμήνευσε ένα τραγούδι του οποίου οι στίχοι έλεγαν: «Με συγχωρείς για τα επόμενα, μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα. Πλέον θυμίζεις άλλη γκόμενα που τριγυρνά στα κατεχόμενα». Ο στίχος
αυτός, μάλιστα, έγινε θέμα σε κάποιες εκπομπές της κυπριακής τηλεόρασης και σχολιάστηκε αρνητικά.

Η παρέα του «Πρωινού» αρχικά συζητούσε σχετικά με το αν πρόκειται για ένα γνωστό τραγούδι του Παντελή Παντελίδη ή κάποιο αυτοσχέδιο στίχο που εμπνεύστηκε λόγω της επίσκεψής του στην Κύπρο. Λάθος χαρακτήρισε την κίνησή του αυτή η Μαρία Ηλιάκη, ενώ ο Άρης Καβατζίκης σχολίασε με χιούμορ: «Ας έπαιρνε τη λέξη “χαλούμι” και ας έλεγε “αν δεν φάω το χαλούμι, θα κλειστώ μες στο λαγούμι”» με τον Θέμη Γεωργαντά να αντιδρά λέγοντας: «Άρη, δεν μου αρέσει αυτό το στιλάκι σου καθόλου. Ειρωνεύεσαι τον Παντελίδη τώρα με το λαγούμι και το χαλούμι. Σίγουρα το έκανε χωρίς να το θέλει».

«Ήταν μια πολύ άκυρη στιγμή. Αυτοσχεδίασε, αλλά υπέπεσε σε μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μου» πρόσθεσε λίγο αργότερα ο Άρης Καβατζίκης, επισημαίνοντας: «Βέβαια, δεν τον κατηγορούμε. Το παιδί δεν βγήκε να μας κάνει επίδειξη της κουλτούρας ή της γνώσης του. Εκείνη την ώρα δεν ξέρω αν το καταλάβανε, αλλά μετά αντέδρασαν άσχημα. [...] Επειδή όμως λένε ότι είναι λαϊκό παιδί, εγώ πιστεύω ότι θα επανορθώσει με μια ανακοίνωση».

Στη συνέχεια, η Φαίη Σκορδά ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι γνώριζε πως παλαιότερα υπήρχαν κοπέλες που ταξίδευαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να τον δουν από κοντά, να τον γνωρίσουν τον Παντελή Παντελίδη και ενδεχομένως να τον γοητεύσουν, ενώ σχολίασε ότι όλο αυτό μπορεί να λειτουργεί αυτόματα στον χαρακτήρα του Παντελή Παντελίδη με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει «μέχρι πού τον παίρνει» να πει κάτι από μικροφώνου.

Τότε. ο Άρης Καβατζίκης της απάντησε: «Τώρα μου δίνεις πάσα να πω κάτι που δεν ήθελα να πω γιατί δεν θέλω να χαρακτηριστώ. Όλες αυτές, λοιπόν, οι κοπέλες που ανέφερες με γειατους, με χαρά τους αν έχουν τα χρήματα να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη γιατί μπορεί να θέλουν να κοιμηθούν ένα βράδυ με τον Παντελίδη ή όλοι αυτοί που ξοδεύουν τα λεφτά τους στον Παντελίδη, αλλά θα πρέπει να επανεξετάσουν μετά από αυτό το απόσπασμα λίγο τα γούστα τους και το σε ποιο σημείο βρίσκονται. Όταν αυτός ο άνθρωπος πάει στην Κύπρο και συνδιάζει τη γκόμενα με τα κατεχόμενα, μήπως είναι η ώρα της κρίσης στην Ελλάδα να επανεξετάσουμε τι ακριβώς ακούμε και αποθεώνουμε; Γιατί αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει χρήματα και είναι μέχρι το κεφάλι στα γαρίφαλα... Ας επανεξετάσουμε τι αποθεώνουμε λοιπόν... Το παιδί που πάει στην Κύπρο και λέει “Γκόμενα- Κατεχόμενα”. Μπράβο μας!».

Ωστόσο, ο Θέμης Γεωργαντάς αντέδρασε για ακόμα μία φορά λέγοντας: «Τι είσαι; Δικαστής είσαι; Να επανεξετάσουμε; Συγγνώμη, αλλά είναι ένας εξαιρετικός λαϊκός τραγουδιστής με μεγάλη επιτυχία που εκείνη τη στιγμή είχε μια ατυχία. [...] Ε όχι, δεν θα επανεξετάσουμε Άρη μου. Τι να επανεξετάσουμε; Ένας λαϊκός τραγουδιστής είναι που πηγαίνει και τραγουδάει στα μπουζούκια και τον αγαπάει ο κόσμος. Θα επανεξετάσουμε ότι θα πάμε στα μπουζούκια; Το λες με αφορμή για τα κορίτσια που πηγαίνουν. Γουστάρουν και πάνε! Όχι αγόρι μου γλυκό, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου στην Ελλάδα που αγαπάει το λαϊκό τραγούδι. Εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, πώς να το κάνουμε τώρα;».http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα