Θαύμα! - Κοριτσάκι 2,5 ετών θεραπεύτηκε από το AIDS!

17:32 5/3/2013 - Πηγή: TVNea
Μία απίστευτη και εξαιρετικά ελπιδοφόρα είδηση έφτασε χθες στον Τύπο και κατέκλυσε τα media σήμερα! O λόγος για την είδηση που φτάνει από την πολιτεία του Μισισίπι στις ΗΠΑ και κάνει λόγο για θεραπεία ενός 2,5 ετών βρέφους από τον ιό HIV!

Η δρ Debora Perso του Παιδιατρικού Κέντρου Johnes Hopkins ανακοίνωσε τη θεραπεία του κοριτσιού στο συνέδριο για τους ρετροϊούς στην Ατλάντα. Ας πάρουμε, όμως την ιστορία από την
αρχή.

Μία εγκυμονούσα γυναίκα στο Μισισίπι των ΗΠΑ, λίγο πριν φέρει στο φως το παιδί της, διαγνώστηκε πως πάσχει από τον ιό του AIDS. Κατά τη συνήθη τακτική, οι οροθετικές γυναίκες που εγκυμονούν λαμβάνουν αντιρετροϊκή αγωγή, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού από αυτές προς τα νεογνά. Ωστόσο, η γυναίκα αυτή δεν ακολούθησε καμία τέτοια θεραπεία, με αποτέλεσμα, μετά τη γέννηση του κοριτσιού, να ανιχνευθεί ο HIV και στο αίμα του βρέφους. Τριάντα ώρες μετά τη γέννησή του, οι γιατροί αποφάσισαν να του χορηγήσουν ενδοφλέβιο επιθετικό κοκτέιλ αντιρετροϊκών φαρμάκων. Το αποτέλεσμα; Ένα μήνα μετά ο ιός του AIDS δεν ήταν ανιχνεύσιμος στο αίμα του μωρού!

Οι θεράποντες ιατροί παρακολούθησαν το βρέφος συστηματικά μέχρι την ηλικία των 18 μηνών, χορηγώντας του κανονικά την αγωγή, όμως εκείνο το διάστημα η μητέρα εξαφανίστηκε και το παιδί δεν έπαιρνε τα φάρμακα που έπρεπε. Πέντε μήνες μετά, σε ηλικία 23 μηνών, η μικρούλα επισκέφθηκε ξανά το ιατρικό κέντρο και οι γιατροί έκπληκτοι ανακάλυψαν πως ακόμη και τότε ο ιός δεν ανιχνευόταν πια στο αίμα της! Έπειτα από ειδικές εξετάσεις διαπίστωσαν πως υπήρχαν ίχνη του HIV στο αίμα του παιδιού, ωστόσο ο ιός ήταν ανίκανος πια να πολλαπλασιαστεί, επιτυγχάνοντας αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν "λειτουργική θεραπεία"! Εδώ και ένα χρόνο το παιδί ζει χωρίς φάρμακα και με τον ιό να παραμένει μη ανιχνεύσιμος στο αίμα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα