Θα προκηρυχθούν 2000 θέσεις, θα προσληφθούν ...500!

10:49 19/7/2013 - Πηγή: TVNea
Την ερχόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθούν 2000 θέσεις για τη Δημόσια Τηλεόραση, αποκάλυψε ο Παντελής Καψής

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 , ο Παντελής Καψής, μίλησε για το σχέδιό του για τη λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα που θα λειτουργήσει για ορισμένους μήνες μέχρι να είναι έτοιμη η νέα Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, με βάση το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή.
Ο
Υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης είπε ότι εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην προκήρυξη των 2.000 θέσεων που θα στελεχώσουν τον ενδιάμεσο φορέα αλλά μέχρι να αποδεσμευτούν οι εγκαταστάσεις στην Αγία Παρασκευή από την κατάληψη, θα προσληφθούν μόνο οι 500 καθώς στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη δεν χωρούν περισσότεροι. Μετά το τέλος της κατάληψης θα προσληφθούν άλλα 1500 άτομα

Πρακτικά θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να υποβάλει τη σχετική αίτηση αλλά αυτοί που θα προσληφθούν θα είναι κυρίως εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ ακριβώς γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.
Τις επιλογές των 2.000 ατόμων θα την κάνουν, όπως είπε ο κ. Καψής, μια επιτροπή που ελπίζει ότι θα αποτελείται από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
Οι προσλήψεις θα περιλαμβάνουν και ραδιόφωνο και τηλεόραση και θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αν όλα πάνε καλά.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Καψή, δεν θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο λόγω και του καλοκαιριού αλλά θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες, δελτίο ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές, ταινίες και άλλα.
Κατά τα λοιπά ο υφυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις στη νέα δημόσια εταιρεία που θα δημιουργηθεί μέσω της ΝΕΡΙΤ και δήλωσε ότι το ζήτημα των πλήρων αποζημιώσεων όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ λύνεται με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Τετάρτης και ότι οι πρώην εργαζόμενοι τις δικαιούνται ανεξαρτήτως του αν θα ρποσφύγουν ή όχι στη δικαιοσύνη.

Πηγή: tvshow
Keywords
Τυχαία Θέματα