Τα ονόματα 15 ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελέας

18:35 23/6/2011 - Πηγή: TVNea
Τα ονόματα δεκαπέντε ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, ύστερα από ειδική διάταξη που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου.

Η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο, σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., για τις λίστες με τα 40 παιχνίδια που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της UEFA.
Για την ώρα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 10 συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, για να απολογηθούν. Στη συνέχεια όλα τα εμπλεκόμενα άτομα κλήθηκαν από τον ένατο τακτικό ανακριτή, που πήρε τη σκυτάλη της έρευνας.

Συνολικά η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αποτελείται από 93.000 σελίδες και αφορά σε 85 άτομα. Το πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, περιλαμβάνεται σε 130 σελίδες.

Όλοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα 5 άτομα. Αυτοί είναι οι:....


Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης

Ιωάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού

Βασίλης Γεωρτσιάκος του Αστέριου

Μιχάλης Νικολόπουλος του Αντωνίου και

Ιωάννης Παπακώστας του Παύλου

Εφόσον δεν συλληφθούν εντός στα όρια του αυτοφώρου, θα εκδοθούν εντάλματα συλλήψεως εις βάρος τους. Ανάμεσα στους 15 υπάρχει και ένας που ήταν και εξακολουθεί να βρίσκεται στην Αυστρία. Οι έρευνες συνεχίζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις και νησιά.
Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες για την «Παράγκα»

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χειροδεμένοι, οι δέκα συλληφθέντες έφτασαν στον εισαγγελέα με ξεχωριστά αυτοκίνητα. Πρόκειται για τους:

Αχιλλέα Μπέο του Νικολάου

Γιώργο Τσακογιάννη του Κωνσταντίνου

Νικόλαο Ζαμάνη του Ανδρέα

Βασίλη Καρακούλια του Δημητρίου

Ανδρέα Δημόπουλο του Αθανασίου

Δημήτριο Ζαβατία του Νικολάου

Αθανάσιο Ντότση του Ανδρέα

Νικόλαο Χάλκο του Ιωάννη

Νικόλαο Παντελή του Ιωάννη

Σταύρο Ψωμιάδη του Χρυσόστομου
«Άλλη μία φούσκα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι αυτή» είπε ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ ο Γ. Τσακογιάννης είπε στον κόσμο: «Μ...ς του Κούγια, συγχαρητήρια!».



Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις και πλέον τα δέκα άτομα οδηγήθηκαν στον ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 48 ώρες.

Στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ασκήθηκε πληθώρα ποινικών διώξεων. Συγκεκριμένα, διώκεται για σύσταση, συμμετοχή και διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, απάτη, δωροληψία, δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Άξιο αναφοράς είναι ότι θεωρείται πως ο Αχιλλέας Μπέος ακόμη και σήμερα στήνει παιχνίδια προς ίδιον όφελος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν ήταν μία ενιαία εγκληματική ομάδα ατόμων, αλλά αποτ
Keywords
Τυχαία Θέματα