Τα καλύτερα ...remakes ταινιών!

12:21 14/11/2011 - Πηγή: TVNea
Όταν μία επιτυχημένη ταινία μπαίνει στην διαδικασία να ξαναγυριστεί με καινούργιο σκηνοθέτη, συντελεστές και ηθοποιούς, τότε μοιραία δεν γίνεται να αποφευχθεί η ερώτηση: “Ποια ήταν καλύτερη; Η καινούργια ή η παλιά;”. Και επειδή, συνήθως η απάντηση είναι απόλυτη (“η παλιά, εννοείται”), αποφασίσαμε να αποδείξουμε πως οι κανόνες είναι για να σπάνε. Ορίστε 5 remakes που έγραψαν τη δικιά τους ιστορία, ξεπέρασαν την αυθεντική δημιουργία και αν όχι, τουλάχιστον σταθήκανε στο ύψος των περιστάσεων.

5. The thing (1951/1982/2011)
Η ταινία επιστημονικής φαντασίας, γνωστότερη ως “The thing” ήρθε
στις οθόνες και σημείωσε σημαντική επιτυχία την αρχή των ’50s σε σκηνοθεσία του Κρίστιαν Νάιμπι...

...Τρεις δεκαετίες αργότερα ο σκηνοθέτης και θαυμαστής του ορίτζιναλ φίλμ , Τζον Κάρπεντερ  έκανε την δικιά του απόπειρα μαζί με τον Κερτ Ράσελ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία, όχι μόνο, θριάμβευσε και εκτόξευσε την δημοτικότητά της, αλλά αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας είναι ότι 30 χρόνια αργότερα αναμένεται για άλλη μία φορά η επανεκτέλεσή της.

4. Cape fear (1962/1991)
Το αριστούργημα του Τζ.Λι Τόμσον ,γνωστό σε εμάς ως “Ακρωτήρι του τρόμου”,  ήταν από τις πιο έντονες και γεμάτες σασπένς ταινίες της εποχής του, με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ σε μία καθηλωτική ερμηνεία καθ’ όλη την διάρκειά της. Παρόλα αυτά, 29 χρόνια αργότερα, ο Μάρτιν Σκορτσέζε θα προσυπογράψει ένα καταπληκτικό και αντάξιο του αυθεντικού, ριμέικ. Δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στα στοιχεία θρίλερ και ένα Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον πρωταγωνιστικό ρόλο να αφήνει εποχή, η ταινία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και μπόρεσε επάξια να ανταγωνιστεί την επιτυχία της αυθεντικής.

3. Scarface (1932/1983)
Για όσους δεν το ξέρουν, το κλασικό μπρουτάλ αριστούργημα του Μπράιαν Ντε Παλμα οφείλει την ύπαρξή του από ένα φιλμ του 1932, ονόματι, “Scarface”. Ήταν βασισμένο στην ζωή του Αλ Καπόνε και μπορεί να είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε, σε καμία περίπτωση όμως δεν συγκρίνεται  με την επικών διαστάσεων επαναδιασκευή του 50 χρόνια αργότερα. Ο Αλ Πατσίνο σε έναν από τους χαρακτηριστικότερους ρόλους της καριέρας του, τον τρελό κουβανό Tony Montana, και μια ταινία που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα συνεχίζει να αποτελεί κινηματογραφικό ορόσημο, επιβεβαιώνοντας την διαχρονικότητά της.

2. The Ring (1998/2002)
Το “Ringu” πραγματοποίησε τεράστια επιτυχία στην χώρα που δημιουργήθηκε, την Ιαπωνία. Με πρωτότυπο σενάριο και πολλές γερές δόσεις τρόμου κατά την διάρκειά της. Αυτή ήταν και η αφορμή, ώστε μόλις 4 χρόνια αργότερα ο Γκορ Βεμπίνσκι (“Πειρατές της Καραϊβικής”) να την σκηνοθετήσει στην χολιγουντιανή του έκδοση. Το ριμέικ εμβάθυνε περισσότερο στους χαρακτήρες της ταινίας, χωρίς όμως να χαθεί από το στοιχείο της (ταινία τρόμου). Έγινε παγκόσμια επιτυχία (ξαναέγινε επιτυχία στην Ιαπωνία) και απέφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια στους συντελεστές της.

1. Ocean’s 11 (1960/2001)
Το ριμέικ της ταινίας που σκηνοθέτησε εξαιρετικά ο Στίβεν Σόντεμπεργκ, είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα