Συνελήφθη 42χρονη που εξαπατούσε ηλικιωμένους

10:16 7/6/2016 - Πηγή: TVNea

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε 42χρονη - μέλος σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα συγγενικού τους προσώπου.
Η δράστης επιχείρησε να εξαπατήσει ηλικιωμένο, όταν τηλεφωνώντας με απόκρυψη αριθμού και προσποιούμενη την κόρη του, τον ενημέρωσε "κλαίγοντας" ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια στο τηλέφωνο εμφανίστηκε άλλο μέλος, το οποίο προσποιούμενο τον αστυνομικό του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου
να γλιτώσει το δικαστήριο.
Αρχικά, το θύμα συμφώνησε να παραδώσει μέρος του ποσού, όμως σύντομα αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε το Κέντρο Άμεσης Δράσης, που σπεύδοντας στον Χολαργό κατάφερε να ακινητοποιήσει και να συλλάβει τη 42χρονη έξω από την οικία του θύματος.
Σύμφωνα με τις έρευνες, δεν ήταν η πρώτη φορά δράσης της εγκληματικής ομάδας, που το τελευταίο τρίμηνο με τον παραπάνω τρόπο έπειθε τα ηλικιωμένα θύματα να καταβάλουν χρηματικά ποσά, ώστε να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Ήδη έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις απάτης.
Σε βάρος της 42χρονης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της απάτης, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί της.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα