«Στον ενικό»: Κόντρα για διορισμούς και ασφαλιστικό

08:31 19/1/2016 - Πηγή: TVNea

Οι διορισμοί στελεχών της κυβέρνησης στο Δημόσιο, η τακτική στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το ασφαλιστικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «στον ενικό», με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, αναφερόμενος στο θέμα διορισμών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα μελών της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ,
δήλωσε: «Δεν πρόκειται για διορισμούς στο Δημόσιο, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», τονίζοντας ότι πρόκειται για προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων.

Σημείωσε πως ο θόρυβος που έχει υπάρξει για το θέμα είναι αναντίστοιχος, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΝΔ «δεν είναι μόνο η επιτομή της οικογενειοκρατίας, αλλά η επιτομή της οικογενειοκρατίας εμφανίζεται στην Ελλάδα το νέο στην πολιτική ζωή». Ο κ. Βαρεμένος τόνισε πως είναι έτοιμος να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση για μείωση των μετακλητών υπαλλήλων.

Real.gr ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ από realmedialive

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε από την πλευρά του ότι ««Εγώ δεν λέω ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν στο παρελθόν είναι αθώες περιστερές. Πάντως, το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και πάμε παρακάτω», ενώ σημείωσε ότι «έχει γίνει κανόνας με τον ΣΥΡΙΖΑ να διορίζονται συγγενείς».

Ο Νίκος Σοφιανός, βουλευτής και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΚΕ, δήλωσε ότι «είναι πρόκληση ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται σε αγωνιστές άλλων εποχών». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί πολιτικά με τους προηγούμενους, σημειώνοντας ότι «σε αυτό το τσουβάλι δεν μπαίνουμε όλοι μέσα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία στη Βουλή έχει ψηφίσει αύξηση των αμοιβών των μετακλητών. «Τελικά, όλα ήταν ένα παιχνίδι εξουσίας», ανέφερε και είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να ασκηθεί η εξουσία, χειροτερεύοντας τους όρους αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνίας. Ξοδέψαμε περισσότερο κόπο για να ξανακάνουμε τα βήματα που είχαμε κάνει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει ένα πλεονέκτημα, να αλλάξει τη συζήτηση στην Ελλάδα και δεν το έκανε», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Real.gr ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ-ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ από realmedialive

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, στέλεχος του Ποταμιού, ανέφερε ότι θα πρέπει «να ξεφύγουμε από το ποιος είναι χειρότερος και να δούμε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι». «Περισσότερο κακό κάνουν στους ανθρώπους της οικογένειάς τους όσοι τους διορίζουν, έστω και μετακλητούς, γιατί πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες και ότι έχουν αξία», σημείωσε.

«Η κόρη μου από τον Αύγουστο δεν βρίσκεται στο γραφείο του κ. Καμμένου. Δεν την διόρισα εγώ, δεν θα είχα τη δυνατότητα», ανέφερε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος Τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων και επεσήμανε πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για αυτό το θέμα. «Η τωρινή κυβέρνηση μείωσε κατά 25% τους μετακλητούς» ανέφερε και τόνισε ότι σε αυτές τις θέσεις μπαίνουν άτομα απόλυτης εμπιστοσύνης.

Ο Γιώργος Καρράς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ένωσης Κεντρώων, έκανε λόγο για «πρόκληση» και σημείωσε πως όταν ο νέος που έχει πτυχία και μεταπτυχιακά αναζητά μια θέση για να επιβιώσει, με αυτό τον τρόπο δεν δίνεται το καλό παράδειγμα.

Real.gr ΣΟΦΙΑΝΟΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΚΑΡΡΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ από realmedialive

Αντιπαράθεση για διαπραγμάτευση και ασφαλιστικό

Για ένα παιχνίδι διαρροών έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται από την πλευρά των εταίρων για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. «Υπάρχει ένα παιχνίδι διαρροών και γι’ αυτό έσπευσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να καλέσει το ΔΝΤ εάν έχει οποιαδήποτε επιφύλαξη για τα νούμερα να την παρουσιάσει» ανέφερε και τόνισε ότι πράγματι υπάρχει κίνδυνος για την πορεία του προγράμματος. Ο κ. Βαρεμένος ανέφερε πως το κλίμα επιβαρύνθηκε για την Ευρωπαϊκή Ένωση από την διόγκωση άλλων προβλημάτων, όπως το προσφυγικό. «Η χώρα μας δεν βγήκε από την παγίδα» επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα ασυνέπειας αυτή την στιγμή».

Real.gr ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ από realmedialive

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την ανησυχία του για τον ενεργότερο ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα πάει στη Βουλή στη συζήτηση για το ασφαλιστικό με δική της πρόταση. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το κόστος της ανικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός. «Να προτείνει η ΝΔ τον δικό της δρόμο ως προς τη λύση σε σχέση με το που βρισκόμαστε σήμερα. Θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» ανέφερε.

Real.gr ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ από realmedialive

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Σχολιάζοντας την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, είπε ότι «ενσωματώνει ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι και προσθέτει καινούργια», ενώ χαρακτήρισε «παραμύθι» την αύξηση των εισφορών των εργοδοτών. Ο κ. Σοφιανός ανέφερε ότι είναι εφικτό να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο και τόνισε πως δεν αναφέρεται κανείς στις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα.

Real.gr ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ από realmedialive

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι πέρυσι τέτοια εποχή η κυβέρνηση ανατράπηκε με συνθήματα που ήθελαν ακόμη και για 13η σύνταξη να είναι εφικτή. «Βαφτίζουν την άντληση πόρων ασφαλιστικό», τόνισε και είπε ότι η πλειοψηφία της Βουλής δεν θα ψήφιζε το προσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου. Έκανε λόγο για τάχα ασφαλιστικό αλλά εισπρακτικό στην κεντρική του λογική, «με κύρια πηγή είναι οι αυξημένες εισφορές, που κινητοποιούν χιλιάδες ελεύθερες επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες, γιατί είναι τρελές».

Real.gr ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ από realmedialive

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, στέλεχος του Ποταμιού, είπε πως το ασφαλιστικό δεν το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα και έχει να κάνει με την πυραμίδα των ηλικιών. «Αντί να πούμε ότι αυτό το σύστημα τέλειωσε και να πάμε σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο, συζητάμε τίνος οι παρεμβάσεις είναι χειρότερες. Ας πάρουμε μια απόφαση να πάμε σε ένα άλλο σύστημα», δήλωσε και εξέφρασε τον φόβο ότι θα ξαναβρεθούμε σε δύο χρόνια να θέλουμε μεγάλη ενίσχυση στο ασφαλιστικό. «Η σακαράκα μας δεν μας βγάζει άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Real.gr ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ από realmedialive

Η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τόνισε ότι το ασφαλιστικό ήταν πάντοτε ο μεγάλος ασθενής και σημείωσε πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος παλεύει ώστε να μην γίνει οριζόντια μείωση των συντάξεων αλά να επιχειρηθεί να δοθεί μία διαφορετική λύση και διάσταση. «Δέχεται παρεμβάσεις, ακούει προτάσεις και προσπαθεί να κάνει βελτιώσεις. Θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη και έκανε λόγο για άναρθρες κραυγές από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Real.gr ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ από realmedialive

«Διαπιστώνουμε μια αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων που έχουν ασκήσει εξουσία. Πρόταση δεν υπάρχει», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα καινούργιο πλάνο εξυγίανσης. Ακόμη, τόνισε πως δεν υπάρχει αναφορά στην ανάπτυξη, που είναι αναγκαία ώστε να βρεθούν πόροι και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί το ασφαλιστικό να εισαχθεί με αυτή την πίεση. Πρέπει να υπάρχει χρόνος να επιτευχθεί μια συναίνεση».

Real.gr ΚΑΡΡΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ από realmedialive

Το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, ανέφερε με παρέμβασή του ότι από την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θίγονται όλοι και «για αυτό είναι πάνδημος ο ξεσηκωμός», ενώ τόνισε: «Μειώνονται οι κύριες συντάξεις από 15% έως 30% για όσους φεύγουν από 1/1/2016, διότι αλλάζει ο συντάξιμος μισθός όπως και τα ποσοστά αναπλήρωσης». Ο κ. Στρατούλης είπε επίσης ότι μειώνονται και οι κύριες συντάξεις, οι ήδη καταβαλλόμενες, τα οικογενειακά επιδόματα και ο κατώτερος μισθός. «Οι κύριες συντάξεις και οι επικουρικές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες είναι η νύχτα του Αγ. Βαρθολομαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Real.gr ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ από realmedialive

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε από την πλευρά του: «Δεν είναι ασφαλιστικό νομοσχέδιο αυτό. Επί της ουσίας είναι ένα φορολογικό νομοσχέδιο και το δράμα είχε ήδη συνυπογραφεί πριν το τρίτο μνημόνιο. Τότε και μετά από τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Γιούνκερ, βγήκε δελτίο τύπου που έλεγε ότι τα μέλη συμφώνησαν για ένα δημοσιονομικά βιώσιμο ασφαλιστικό. Περί αυτού πρόκειται. Ένα δημοσιονομικό μπάλωμα που φορτώνεται στις πλάτες των ασθενέστερων».

Real.gr ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ από realmedialive

Για την αντίθεση των αγροτών στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και το φορολογικό τους, μίλησε το μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συντονισμού μπλόκων Αγροτών, Χρήστος Πάσουλας προαναγγέλλοντας ότι «τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθούν δεκάδες μπλόκα πανελλαδικά κι αυτό είναι για το πώς προωθεί η κυβέρνηση το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

«Με αυτές τις αυξήσεις στις εισφορές που προωθεί η κυβέρνηση, το 90% και πλέον δεν θα έχει καμία πρόσβαση στην περίθαλψη και στην υγεία το 2016. Διεκδικούμε να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης. Όσον αφορά το φορολογικό, το 2019 με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με 10.000 ευρώ εισόδημα θα φθάσει να πληρώνει γύρω στα 8.300 ευρώ για φόρο, εισφορές στον ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ. Αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει 365 το χρόνο, τουλάχιστον να είναι νηστικοί» σχολίασε σχετικά και πρόσθεσε ότι οι αγρότες διεκδικούν από την κυβέρνηση αφορολόγητο της τάξεως των 30.000 ευρώ ετησίως όπως και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Real.gr ΠΑΣΟΥΛΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ... από realmedialive

real.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα