Στο ΕΣΡ ο Λάκης λόγω… σάτιρας

17:55 24/7/2011 - Πηγή: TVNea
ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ALPHAΕΣΡ: «Αφού ο Παπανδρέου δεν έχει πρόβλημα, εσείς που βλέπετε το πρόβλημα?»
 Νέα κόντρα ξέσπασε την Πέμπτη, όταν το νομικό τμήμα του Alpha βρέθηκε για Τρίτη συνεχόμενη φορά στις εγκαταστάσεις του ΕΣΡ.
Αφορμή υπήρξε ο έλεγχος δύο υποθέσεων της σατυρικής εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ΕΣΡ ζήτησε εξηγήσεις για βίντεο που προβλήθηκε και προσέβαλε, κατά το ΕΣΡ, τον πρωθυπουργό, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκαν εξηγήσεις και για σχόλιο που ακούστηκε από την εκπομπή για την υπόθεση της καμαριέρας και του Στρος-Καν (!!).
Οι νομικοί εκπρόσωποι μεταξύ άλλων υποστήριξαν, πως ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ποτέ...θέμα σάτιρας και δεν παραπονέθηκε ποτέ σε κανένα κανάλι για την σάτιρα που μεταδίδεται για το πρόσωπο του ή την πολιτική του, ενώ σε σημείο αναρωτήθηκαν γιατί το ΕΣΡ εμμένει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μέσα σε όλα ο Alpha επιχείρησε να δηλώσει πως το ΕΣΡ εκθέτει τον πρωθυπουργό. Στο ΕΣΡ αντέκρουσαν τα επιχειρήματα και εμφανίζουν τον πρωθυπουργό ως θιγόμενο με αποτέλεσμα να έχουν αποφασίσει ήδη γερό πρόστιμο για γλωσσική παρεκτροπή του παρουσιαστή. 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το ΣτΕ είχε αποφανθεί πως πρόστιμα που επιβάλλει το ΕΣΡ είναι άκυρα, δεδομένου ότι δεν υπήρξε αντικατάσταση ατόμων (ίδιες θέσεις με νέα πρόσωπα) στην Ανεξάρτητη Αρχή, όπως προστάζει ο νόμος, αλλά ανασυγκρότηση (αλλαγή θέσεων με τα ίδια πρόσωπα). Μάλιστα το Συμβούλιο της Επικρατείας έσπευσε να χαρακτηρίσει έως και παράνομο το ΕΣΡ! 
Keywords
Τυχαία Θέματα