Στη Βουλή τα δάνεια του Μπόμπολα...

12:46 15/3/2016 - Πηγή: TVNea
Μπαράζ αντιδράσεων προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σχετικά με τα δάνεια του «Πήγασου», αλλά και τις μυστικές συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φώτη Μπόμπολα πριν γίνει πρωθυπουργός.

Με αφορμή όσα αποκάλυψε το ''Secret'', ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος
προχώρησε στην κατάθεση ερώτησης, με την οποία ζητά να ενημερωθεί σχετικά με το «πόσο καλυμμένα είναι τα δάνεια της “Πήγασος”, συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών τής εταιρείας δεν φτάνει πλέον ούτε τα 50 εκατ. ευρώ. Επίσης, γιατί η ΤτΕ κλείνει προκλητικά τα μάτια της;». Ακόμη, ο κ. Νικολόπουλος ζητά να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον «Πήγασο» του κ. Μπόμπολα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας για τα δάνεια των ΜΜΕ. Πρόκειται για την ίδια έρευνα από την οποία προέκυψε ποινική δίωξη για το προσωπικό δάνειο του Σταύρου Ψυχάρη. Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τους όρους και το σκεπτικό των δανειοδοτήσεων μιας εταιρείας ΜΜΕ ,όπως ο «Πήγασος», που κάθε χρόνο έχει ζημίες από 30 έως 40 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2010, με βάση πιο πρόσφατα στοιχεία, τα βραχυπρόθεσμα δάνειά της φτάνουν τα 146,1 εκατ. ευρώ και τα μακροπρόθεσμα τα 14,8 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών της στο 9μηνο του 2015 ήταν μόλις 33,2 εκατ. ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι, πέραν της ερώτησης του κ. Νικολόπουλου, η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και στα υψηλά κλιμάκια τόσο της Εθνικής Τράπεζας όσο και της Alpha Bank. Απολύτως λογικό, από τη στιγμή που διακινείται η πληροφορία ότι ο κ. Μπόμπολας δεν έχει ενημερώσει τα δάνειά του εδώ και δώδεκα μήνες. http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα