Σοκ:Ακραίοι ρατσιστές ντυμένοι....Μπολτ

17:06 22/9/2011 - Πηγή: TVNea
Την έναρξη της πανεπιστημιακής χρονιάς επέλεξαν δεκάδες νέοι φοιτητές στον Καναδά προκειμένου να εκδηλώσουν τις ρατσιστικές τους πεποιθήσεις . Το θλιβερό περιστατικό συνέβη κατά την έναρξη της χρονιάς στο πανεπιστήμιο HEC που έχει άμεση συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ αλλά διαφορετικές διοικήσεις.
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις εξέδρες των αθλητικών εγκαταστάσεων ντυμένοι στα χρώματα της Τζαμάικα και έχοντας βάψει τα πρόσωπά τους μαύρα θέλοντας να παραστήσουν  τον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο σε ένα υποτιθέμενο αφιέρωμα που είχαν οργανώσει.
Η όλη εκδήλωση έπεσε στην αντίληψη
ενός άλλου φοιτητή παλαιότερου έτους που είχε την... “ατυχία”  να είναι μαύρος . Ο Άντονι Μόργκαν άκουσε εμβρόντητος έναν εκ των μεταμφιεσμένων φοιτητών να
γυρίζει προς το μέρος του και να λέει προς τους υπόλοιπους  “Εδώ έχουμε ένα πραγματικό μαύρο πρόσωπο” . Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση ωστόσο ο Μόργκαν σκέφτεται σοβαρά να προσφύγει σε οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήδη πάντως η διοίκηση του Πανεπιστημίου ζήτησε δημόσια συγνώμη για το συμβάν. 
Το θέμα ωστόσο έχει ήδη αναστατώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι μόνο ενώ βαριά αναμένεται να είναι η τιμωρία που θα επιβληθεί στους ρατσιστές φοιτητές.
    
Keywords
Τυχαία Θέματα