Σφαγή σε εμπορικό κέντρο στην Κένυα! - φωτογραφίες ΣΟΚ!

18:00 22/9/2013 - Πηγή: TVNea
Αιματηρή εισβολή σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι της Κένυας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι ένοπλοι τρομοκράτες, οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 200!

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ληστεία, στη συνέχεια οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν και πλέον είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Την ευθύνη για την αιματηρή εισβολή ανέλαβε η σομαλική οργάνωση Σεμπάμπ, η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα και η οποία δημοσίευσε την είδηση μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter,
γράφοντας: "Οι μουτζαχεντίν διείσδυσαν σήμερα κατά ο μεσημέρι στο Westgate. Σκότωσαν περισσότερους από 100 Κενυάτες άπιστους και η μάχη συνεχίζεται!".

Οι κενυατικές αρχές συνέλαβαν τον έναν από τους ένοπλους τρομοκράτες, σύμφωνα με μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter ο επίσημος ιστότοπος της κενυατικής προεδρίας, ωστόσο το θρίλερ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Οι πρώτες εικόνες από τη σφαγή του Ναϊρόμπι κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και σοκάρουν! Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν, πελάτες του εμπορικού κέντρου, κρυμμένοι και πεσμένοι στο πάτωμα, προσπαθούν να βρουν μία ασφαλή έξοδο, θύματα πεσμένα, άνθρωποι τραυματισμένοι μεταφέρονται με καροτσάκια του super market!

Αμέσως μετά την εισβολή των ενόπλων, το πλήθος έντρομο προσπάθησε να βρει καταφύγιο μέσα σε καταστήματα, στον κινηματογράφο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, καθώς και σε τουαλέτες.

Σποραδικά, μετά την εισβολή, ακούγονταν πυροβολισμοί, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εκρήξεις χειροβομβίδων. Η είδηση περί ομήρων στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, αν και αρχικά διαψεύστηκε, στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε.

Η σομαλική τρομοκρατική οργάνωση Σεμπάμπ, την οποία η κενυατική κυβέρνηση κατηγορεί για επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και δυνάμεων ασφαλείας, είχε προεξαγγείλει επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα, ουρανοξύστες και ξενοδοχεία του Ναϊρόμπι, όπου διαμένουν Δυτικοί και λοιποί ξένοι. Ωστόσο, τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Αξίζει, βεβαίως, να σημειωθεί πως προειδοποίηση για επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate είχε ήδη εξαγγελθεί και διερευνάται γιατί οι δυνάμεις ασφαλείας του κτηρίου δεν βρίσκονταν σε επαγρύπνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα