Πώς βρέθηκε στον «πάγκο» ο μεγαλύτερος σταρ του ΑΝΤ1;

13:56 28/9/2018 - Πηγή: TVNea
Ελάχιστες προσωπικότητες στην ελληνική τηλεόραση έχουν το εκτόπισμα του Γιώργου Λιάγκα, αυτό είναι γνωστό.
Αν σκεφτώ τι θυμάμαι ή τι κρατάω από τον καλό Λιάγκα, της προ-Late Night εποχής, είναι το καυστικό, ισοπεδωτικό σχόλιο, ο αυτοσαρκασμός του, η υπερηφάνεια για την επιτυχία και η υποδειγματική προσποίηση στην κακοτοπιά. Και φυσικά τη σχεδόν «συγκεντρωτική» τηλεοπτική του υπόσταση που υποδηλώνει πως είναι ο εγκέφαλος και πίσω από τις κάμερες.
Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει ζήσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας
του, όπως τα 60άρια του “Voice”, οι επικές συνεντεύξεις του και φυσικά η σφραγίδα του στο «Πρωινό (mou)» που εξοστράκισε από την πρωινή ζώνη την dream team της ελληνικής τηλεόρασης.
Άλλωστε και τη φετινή σεζόν, το μοντέλο του πρωινού του Λιάγκα αντιγράφεται και από τις 3 κορυφαίες σε τηλεθέαση πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές.
Για τους προφανείς λόγους και μετά από πολλά χρόνια γκρίνιας για την τηλεοπτική του πορεία στο «Πρωινό», ο Γιώργος Λιάγκας αποχωρεί και μετακομίζει σε άλλα μονοπάτια. Στο “Lucky Room” είναι σαν να τον βάζεις να παίξει με playmobil σε σχέση με τις δυνατότητές του, αλλά το “Rising Star” ακόμα τον κρατά στην πρώτη γραμμή μέχρι που εμφανίζεται το Survivor και δυσκολεύει πολύ την κατάσταση. Τετραπέρατος καθώς είναι, μετασχηματίζει το παλιρροιακό τηλεοπτικό κύμα του Άγιου Δομίνικου και με σύμμαχο τον Αντώνη Ρέμο αρχίζει ένα σατανικό σχόλιο περί ποιοτικού επιπέδου στην τηλεόραση. Και το “Rising Star” ολοκληρώνεται με το κεφάλι ψηλά. Έκτοτε το τηλεοπτικό τοπίο είναι καμμένη γη με τον ίδιο να τηρεί σιγή ιχθύος.
Και έρχεται η ώρα του “Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα”. Τα σκληρά σχόλια για τον συνάδελφο Αρναούτογλου τον φέρνουν ξανά στην κορυφή του ενδιαφέροντος και όλοι μιλούν για εκείνον και την εκπομπή του. Μέχρι και σήμερα τον ρωτούν ξανά και ξανά για τον Γρηγόρη, ενώ ο ίδιος επιμένει πως ό,τι και να λέει στην εκπομπή είναι κομμάτι ενός σκετς που σκοπό έχει να σατιρίζει την επικαιρότητα. Τι λέγαμε για την υποδειγματική τρίπλα του; Οι συνεντεύξεις του είναι τα κορυφαία θέματα των ημερών. Λαζόπουλος, Σφακιανάκης, Σπυροπούλου, Λέντζας, Περράκη, Καλογρίδη περνούν από το Late Night, στους περίπου 2 μήνες που μένει στον αέρα και κατακτά την κορυφή της τηλεθέασης, και έκτοτε τους συζητάνε όλοι. Η εκπομπή μέχρι να βρει τα πατήματά της παύεται εν μία νυκτί και κανείς δεν ξέρει τον πραγματικό λόγο. Οι επόμενες επιλογές στο prime time και τη late night ζώνη του σταθμού δεν αποδίδουν με μοναδική εξαίρεση το «Ράδιο Αρβύλα» με το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να συνυπάρξει (αντίστοιχα late night στον ΑΝΤ1 συνυπήρξαν με τους «Αρβύλα» και πάντα υπήρχε χώρος για όλους).
Έκτοτε, ο ΑΝΤ1 δείχνει να μη θέλει να αναμετρηθεί με το πύρινο σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα, να μη θέλει να το προ(σ)καλέσει για κανένα λόγο. Ούτε για το καλό, ούτε για το κακό. Κάθε φήμη που προκύπτει για την τηλεοπτική αξιοποίησή του (με εξαίρεση την επιτροπή του DWTS που και εκεί τον χρησιμοποιεί σαν μέσο σχολίων που προκαλούν αναπαραγωγή και συζήτηση) διαψεύδεται. Εκπομπή στην απογευματινή ζώνη; Τελικά όχι. Επιστροφή του Late Night; Ολοένα και πιο όχι. Τελικά τι συμβαίνει;
Όλα δείχνουν πως ο ΑΝΤ1 το μόνο που δεν θέλει είναι να βρει τον Γιώργο Λιάγκα αντίπαλο. Στα σχέδια «από Γενάρη» ο σταθμός επιμένει πως τον θεωρεί κομμάτι του δυναμικού του, ωστόσο δεν φαίνεται τίποτα χειροπιαστό. Σχεδόν το σύνολο του mediaκού κόσμου κάνει λόγο για μια επαγγελματική ομηρεία του Γιώργου Λιάγκα από τον σταθμό που στήριξε όσο τίποτα τα τελευταία χρόνια. Κυρίως για να μη βρεθεί στην ελεύθερη αγορά και αρχίσει ξανά να κάνει αυτό που ξέρει τόσο καλά.
Αλήθεια τώρα, σε μια εποχή που η τηλεόραση έχει «μπουκώσει» από μέτριους, ξέρετε πώς ξεχωρίζει ένας Λιάγκας;
Κάτι μου λέει πως με την ανακοίνωση της επόμενης συνεργασίας του, ο σταθμός θα μετανιώνει που έχασε ακόμα ένα ατού του. Θυμάστε πόσες συνταγές δοκίμασε το Mega για να αναπληρώσει το κενό του; Και τελικά δεν κατάφερε να το καλύψει ποτέ. Από την άλλη, είναι να απορεί κανείς... Μετά από τόσες αποτυχημένες απόπειρες να δημιουργήσουν νέα τηλεοπτικά προϊόντα (Game of Love, Hell's Kitchen) που θα αγαπήσει ο κόσμος, άραγε γιατί δεν αξιοποιούν το μεγαλύτερο τους αστέρι;
Μάλλον μόνο ο Γιώργος Λιάγκας θα το απαντήσει αυτό, όταν εκείνος θελήσει. Από το βήμα που του αξίζει και πιθανότατα μια ακόμα πρωτιά που τον περιμένει, όταν τελειώσει όλο αυτό. Γιατί πάνω από όλα η επιτυχία είναι φίλη του.
Υ.Γ. Άσχετα από τα Μέσα, τις εκπομπές, τους σχολιαστές, το κοινό δεν γύρισε ποτέ την πλάτη στον Γιώργο Λιάγκα. Αυτό σίγουρα κάτι λέει.
Κωνσταντίνος Αντωνάτος-yupiii.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα