Πώς το Αζερμπαϊτζάν κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη χώρα στη Eurovision! Ποια είναι η μαγική συνταγή του;

08:31 23/5/2013 - Πηγή: TVNea
Μια χώρα που μέχρι το 2008 δεν είχε συμμετάσχει καν στη Eurovision, κατάφερε μέσα σε μια 5ετία να γίνει η πιο επιτυχημένη χώρα σε πλασαρίσματα τελικών θέσεων. Επί 5 συναπτά έτη δεν έχει βγει από τη 5άδα! Αν το 2008 δεν ήξερε τι σημαίνει ο διαγωνισμός της Eurovision και έλαβε το βάπτισμα του πυρός καταλαμβάνοντας την αξιοπρεπή 8η θέση, από την επόμενη χρονιά μέχρι σήμερα απέδειξε ότι
έμαθε τον διαγωνισμό καλύτερα από τον καθένα. Το 2009 στένει το βαρύ πυροβολικό, τον Arash που μαζί με τη καλλονή Aysel μαγεύουν όλη την Ευρώπη. Αποτέλεσμα: 3η θέση.
Από εκείνη τη στιγμή οι Αζέροι κατάλαβαν τι χρειάζεται για να κερδίσεις τον διαγωνισμό. Το τραγούδι των Arash-Aysel έσκισε στο televoting, αλλά αντιμετωπίστηκε κάπως ψυχρά από τις επιτροπές. Από το 2010 μέχρι και φέτος το Αζερμπαϊτζάν στέλνει συνεχώς μπαλάντες. Άλλωστε, το televoting ήταν εξασφαλισμένο λόγω τεράστιας διασποράς. Αυτό που έπρεπε να κερδηθεί ήταν οι επιτροπές. Κάτι που επιβέβαιωσε τις προσπάθειες της χώρας το 2011 και αφού είχε προηγηθεί η super προμοταρισμένη Safura, ατυχήσασα όμως στον τελικό λόγω της σειράς εμφάνισης(1η).
Αφού κέρδισε λοιπόν με το ντουέτο των Ell και Νikki τον διαγωνισμό, διοργάνωσε τη Eurovision πέρισυ. Και αν τα τελευταία χρόνια η διοργανώτρια χώρα δεν τα πάει καλά, δε θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και με το Αζερμπαϊτζάν. Η 4η θέση εντός έδρας κρίνεται απόλυτα θετική. Φέτος, επιλέχτηκε και πάλι μπαλάντα και μάλιστα του δικού μας Δημήτρη Κοντόπουλου. Η σκηνοθεσία και το στήσιμο του Φωκά Ευαγγελινού. Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς εντυπωσιακό και επιβράβευσε τη καλοδουλεμένη προσπάθεια όλων.
Πολλοί λένε για το χρήμα που διαθέτει αυτή η χώρα ή για τη πανίσχυρη διασπορά σε όλη την Ευρώπη. Αυτό όμως που ίσως διαφεύγει είναι ότι όλες οι αζέρικες συμμετοχές είναι απόλυτα επαγγελματικές, καλοφτιαγμένες και κερδίζουν τη συμπάθεια του κοινού. Όσο χρήμα και αν πέσει, όσο και να έχεις εξασφαλισμένο televoting, αν το τραγούδι "δεν λέει", δύσκολα διακρίνεται. Η επόμενη χρονιά αναμένεται με ιδιάιτερο ενδιαφέρον στη Eurovision, η οποία αφού επισκέφτηκε τα τελευταία χρόνια όλη σχεδόν τη Σκανδιναβία (νίκες: Φινλανδία 2006, Νορβηγία 2009, Σουηδία 2012, Δανία 2013), είναι έτοιμη για μεγάλο come back σε σχετικά πρόσφατη νικήτρια. Ελλάδα, Αζερμπαιτζαν, Ρωσία και Oυκρανία είναι οι επικρατέστεροι..Φυσικά, το καλό τραγούδι είναι πάντα ο νικητής, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχεις επίγνωση που συμμετέχεις και οι Αζέροι το ξέρουν καλύτερα αυτό από τον καθένα.

_tyler durden
Keywords
Τυχαία Θέματα