Πως επιλέγει ρόλους ο “Μποράν”?

12:16 20/12/2012 - Πηγή: TVNea
Μποράν στο ''Sila'', Μαραζ Αλί στο ''Adanali'' και Μουράτ στο ''Reis'' : Είναι οι τρεις ρόλοι που απογείωσαν τα τελευταία πέντε χρόνια τη δημοτικότητα του γοητευτικού Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ και τον έφεραν ανάμεσα στους πέντε πρώτους τηλεοπτικούς ηθοποιούς της Τουρκίας. Τρεις τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες με άλλες αξίες, δυναμική, ακόμα και διαφορετική εμφάνιση.

Ο ίδιος περιγράφει την ''ιεροτελεστία'' σύμφωνα με την οποία επιλέγει τους ρόλους που κάθε φορά υποδύεται. “Οταν μου προτείνουν ένα ρόλο, το πρώτο πράγμα
που κάνω είναι να επικοινωνήσω με τον σεναριογράφο. Δεν απορρίπτω ένα ρόλο πριν μιλήσω μαζί του. Εκείνος θα μου εξηγήσει όλες τις παραμέτρους του, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνει όσα κάνει και θα ανταλλάξουμε απόψεις για το πως μπορεί να γίνει πιο ελκυστικός ο ρόλος. Αν καταφέρει ο συγκεκριμένος χαρακτήρας να ''εντυπωθεί'' στο μυαλό μου μετά από αυτή τη συνομιλία, σημαίνει ότι θα θελήσω να τον υποδυθώ. Μόνο μετά αυτή τη συζητήση θα θελήσω να δω τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη και θα μιλήσω μαζί τους για τα περαιτέρω, αν και θα προσπαθήσω να ''αντλήσω'' και από αυτούς όσα θέλουν να μου πουν για το ρόλο”.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλει ο ένας ρόλος να μοιάζει με τον άλλο, ούτε έχει ''κόλλημα'' να ενσαρκώνει κάθε φορά έναν ''μάτσο'' και σκληρό χαρακτήρα. ''Ο Μποράν και ο Μαράζ Αλί έλυναν τις διαφορές τους με όπλα, όμως ήταν πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Ο ''Μουράτ'' στο ''Reis'' ήταν πολύ ευαίσθητος και επιπόλαιος τύπος που προσπαθούσε να ξεφύγει ειρηνικά απ' όσα τον κατέτρεχαν. Προσωπικά δεν θέλω οι τηλεθεατές να με συνηθίσουν με ένα όπλο στο χέρι...Θέλω κάθε φορά να πειραματίζομαι, όσο αυτό είναι δυνατό- με κάτι διαφορετικό”.
Keywords
Τυχαία Θέματα