Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος των New York Times...

13:27 27/6/2016 - Πηγή: TVNea
''Έφυγε'' από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ο θρυλικός φωτογράφος των New York Times, Bill Cunningham.
Εμβληματική φυσιογνωμία, εργαζόταν στο ίδιο μέσω από το 1978, παρατηρούσε τους ανθρώπους, δεν πήγαινε στο κινηματογράφο ούτε είχε τηλεόραση. Φωτογράφος μόδας, δεν επικέντρωνε στα ρούχα, αλλά στην ανθρωπολογία και φυσιογνωμία της Νέας Υόρκης. Κυκλοφορούσε συνήθως με το ποδήλατό του και απαθανάτιζε ό
τι του κινούσε την προσοχή. Κάθε του κλικ γινότανε είδηση.

Σύμφωνα με τους New York Times, έτρωγε κάθε μέρα πρωινό στο ίδιο Deli με 3 ευρώ, και περιλάμβανε καφέ και αβγά με λουκάνικα και τυρί. Πολλά από τα χρόνια της ζωής του, ζούσε σε ένα στούντιο, κοιμόταν σε μονό κρεβάτι και χρησιμοποιούσε κοινό μπάνιο. Είχε αρχείο με όλα τα αρνητικά των φωτογραφιών που είχε τραβήξει μέχρι σήμερα.

«Άφησα τον δρόμο να μιλήσει για μένα» έλεγε σε ένα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στη ζωή του. Ο Αρμάνι τον μισούσε, του έλεγε ότι αντιγράφει συναδέλφους του. Το ίδιο και για τον Μιγιάκι. Η Άννα Γουίντουρ είχε δημοσίως παραδεχτεί,«όλοι ντυνόμαστε για τον Μπιλ». Στις επιδείξεις μόδας καθότανε στην τελευταία σειρά, «οι άνθρωποι στις τελευταίες σειρές λένε την αλήθεια», τόνιζε όποτε του πρότειναν να καθίσει μπροστά.

Η στήλη του στους New York Times πήρε το 1978 το όνομα ,«On The Street»,και έμελλε να μείνει ιστορική για την αισθητική του Μανχάταν. Αυτή και το μπλε σακάκι, σήμα κατατεθέν του δημιουργού της.

cretalive.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα