Οταν ο Ψυχάρης σκέφτηκε να φύγει από το Mega...

12:45 17/3/2016 - Πηγή: TVNea
Στη δυσκολότερη περίοδο από την ημέρα που εξέπεμψε έχει εισέλθει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, των Βαρδή Βαρδινογιάννη, Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη. Οι ανεπιτυχείς προσπάθειες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σε συνδυασμό με τις πιεστικές απαιτήσεις της επιχείρησης, φέρνουν προ αδιεξόδου το Μεγάλο Κανάλι, με το λουκέτο να υπάρχει ως σοβαρό ενδεχόμενο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε πώς φτάσαμε στο αδιέξοδο. Όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, οι τρεις μεγαλομέτοχοι κινούνται σε διαφορετικά
μήκη κύματος. Το βασικό πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι οι Φώτης Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης από την πρώτη στιγμή δεν έδειξαν αποφασιστικότητα να ρίξουν ζεστό χρήμα στην επιχείρηση. Αρχικώς, το επιχείρημα που προέβαλλε ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ είχε να κάνει με το ότι ήταν λάθος να μπουν χρήματα για να εξοφληθούν οι εταιρείες παραγωγής. Από την πλευρά του, ο εκδότης του ''Έθνους'' κινείτο σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, απαιτώντας το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου να κατευθυνθεί στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων που είχε το Mega. Με απλά λόγια, ο κ. Μπόμπολας ήταν σύμφωνος να συμμετάσχει στην αύξηση, αρκεί να αποπληρώνονταν οι οφειλές τού Μεγάλου Καναλιού προς την εταιρεία παραγωγής «Άνωση», η οποία ανήκει στον ίδιο.

Στην αντιπαράθεση των Μπόμπολα - Ψυχάρη, η πλευρά Βαρδινογιάννη κρατούσε αποστάσεις ασφαλείας. Τις τελευταίες ώρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αφεντικό της Motor Oil έριξε στο τραπέζι την πρόταση να γίνει αποπληρωμή των οφειλομένων προς τις εταιρείες παραγωγής, με την προϋπόθεση να προηγηθεί γενναίο «κούρεμα» από την πλευρά τους. Επανερχόμενοι στα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως 15.118.950 ευρώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Ψυχάρης έχει αποφασίσει να μη συμμετάσχει στη διαδικασία, αποχωρώντας ουσιαστικά από το Mega. Από κει και πέρα, κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι τελικές αποφάσεις της πλευράς Μπόμπολα, σε αντίθεση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετάσχει κανονικά στη διαδικασία της αύξησης, στην περίπτωση που θα κάνουν κάτι ανάλογο και οι άλλοι δύο μέτοχοι.

Πάντως, με βάση τα δεδομένα, η πιθανότητα το κανάλι να καταλήξει στα χέρια των τραπεζών είναι αρκετά αυξημένη. Άλλωστε, με δεδομένη τη στάση που κρατά έναντι του Mega το Μέγαρο Μαξίμου, κανείς εκ των τραπεζιτών δεν θα ρίσκαρε δίνοντας περίοδο χάριτος στο κανάλι των εκδοτών. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μπουν άμεσα χρήματα στα ταμεία του, για πρώτη φορά στην ιστορία της επιχείρησης δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών προς όλες τις κατευθύνσεις.

parapolitika.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα