Ολική ανατροπή στο σκάνδαλο με την καμαριέρα

18:51 23/8/2011 - Πηγή: TVNea


Με μία στροφή 180 μοιρών, ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ο φιλόδοξος αλλά όπως φαίνεται βιαστικός Cyrus Vance, ο γιoς του πρώην υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α., ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να εκπέσουν οι κατηγορίες κατά του πρώην Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.),
Dominique Strauss-Kahn.


Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ν. Υόρκης, Cyrus Vance«Με σεβασμό αιτούμεθα να εκπέσουν οι κατηγορίες» γράφει ο Εισαγγελέας στην επιστολή του προς τον δικαστή
κ. Obus. Ο βασικός λόγος, ο οποίος και επέβαλε στον Εισαγγελέα να εγκαταλείψει την υπόθεση, είναι ότι η καταγγέλλουσα, η καμαριέρα από την Γουϊνέα υπέπεσε πολλάκις σε αντιφάσεις και πιάστηκε «στα πράσα» να λέει ψέματα.

Το περίεργο είναι ότι η αλλαγή στάσης του Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης συνέπεσε με την δημοσίευση από το γαλλικό περιοδικό «L’ Express», με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες οι οποίες και παραπέμπουν σε ταινία σκληρού πορνό (hardcore), για τον βιασμό της καμαριέρας από τον Strauss-Kahn.

Οι «λεπτομέρειες» αυτές που έχουν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση, προφανώς δεν έπεισαν την Εισαγγελία.

Ερώτημα λοιπόν: αν η ιατροδικαστική έκθεση είναι αληθής, τότε αποτελεί μείζον αποδεικτικό στοιχείο. Αν δεν είναι αληθής ή πειστική, τότε γιατί το γαλλικό περιοδικό, γνωστών κεντροδεξιών αποχρώσεων, τη δημοσίευσε προ εβδομάδος, όταν άρχισε να επικρατεί το ενδεχόμενο απόσυρσης των κατηγοριών κατά του Strauss-Kahn;


Η αθώωση του DSK αλλάζει τα δεδομένα για τον François HollandeΟ πρώην Γενικός Διευθυντής του Δ.Ν.Τ. πολύ πιθανόν να ταξιδεύει με προορισμό το Παρίσι εντός των επομένων 48 ωρών, αν και εφόσον την Τρίτη 23 Αυγούστου ο δικαστής αποσύρει τις κατηγορίες.

Σε μία τέτοια περίπτωση, το γαλλικό πολιτικό σύστημα ενδεχομένως να αναγκαστεί και αυτό να πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών. Στο δε σοσιαλιστικό κόμμα όπου ανήκει και ο Strauss-Kahn, πολλά θα είναι τα κροκοδείλια δάκρυα που θα κυλήσουν μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες και πολλά περισσότερα θα είναι τα συντροφικά μαχαιρώματα μεταξύ πρώην και νυν πολιτικούς, άσπονδους φίλους, όπως ο François Hollande, για τον οποίο η υπόθεση της καμαριέρας ήταν «μάννα εξ ουρανού», αφού είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Αντιδρά η πολιτική αγωγή και κατηγορεί ανοικτά τον Γενικό Εισαγγελέα


Ο συνήγορος της Nafissatou Diallo, Ken ThompsonΑπό την πλευρά της ενάγουσας η απόφαση του κ. Vance να προχωρήσει στην απόσυρση όλων των κατηγοριών που εκκρεμούσαν εις βάρος του Strauss-Kahn, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, Ken Thompson.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Thompson κατηγόρησε τον Γενικό Εισαγγελέα ότι δεν μεταχειρίστηκε δίκαια την πελάτισσά του, αφήνοντας υπονοούμενα ότι «η Δικαιοσύνη έκανε τα “στραβά μάτια” απέναντι σε μια υπόθεση αυταπόδεικτης σεξουαλικής παρενόχλησης».

«Μόλις πριν από μερικές εβδομάδε
Keywords
Αναζητήσεις
francois.hollande skandalo nea
Τυχαία Θέματα