Όλα για την Υγεία mou:βραχνάδα και κόμπος στον λαιμό

14:47 19/1/2013 - Πηγή: TVNea

Ηεκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», που θαμεταδοθεί στο MEGA το Σάββατο 19Ιανουαρίου 2013 στις 16:50 μετον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, ασχολείται μετις διαταραχές της φωνής, όπως την βραχνάδα αλλά και με την δυσφαγία, που είναιη δυσκολία στην κατάποση.
Ηφωνή είναι το βασικό μέσο επικοινωνίας, όμως πράγματα που συνηθίζουμε νακάνουμε καθημερινά την καταπονούν σε σημαντικό βαθμό. Οι ειδικοί μιλούν, γιατις καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τη λειτουργία της φωνής, όπως το ναμιλάμε πολύ δυνατά ή ψιθυριστά, αλλά και για τις παθήσεις
που έχουν επίπτωσηστη φωνή μας. Παρουσιάζονται εξειδικευμένες εξετάσεις που αξιολογούν τηνποιότητα της φωνής καθώς και όλες οι λύσεις που υπάρχουν σήμερα για τηναντιμετώπιση των διαταραχών της.
Ηκατάποση, επίσης, είναι μια καθημερινή διαδικασία – υπολογίζεται ότι έναςενήλικας καταπίνει περίπου 600 έως 2000 φορές την ημέρα- στην οποία όμως δενδίνουμε ιδιαίτερη προσοχή. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρόκειται για μιαβασανιστική κατάσταση, που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία – π.χ. αφυδάτωση,υποσιτισμό, φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος- αλλά και στον ψυχισμό μας.Τέλος, αναφέρονται όλα τα νεώτερα διαγνωστικά αλλά και θεραπευτικά εργαλεία πουδιαθέτει πλέον η επιστήμη για την αντιμετώπιση της δυσφαγίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα