Οι τηλεαστέρες... κελαηδούν

11:31 17/10/2011 - Πηγή: TVNea
Ενα νέο μέσο γεννήθηκε για τους τηλεοπτικούς αστέρες. Ενα μέσο με το οποίο κατευθύνουν την πληροφόρηση για τις εκπομπές τους αλλά και τη δική τους παρουσία σε όποια κατεύθυνση θέλουν. Το Twitter. Ηδη η Ελένη Μενεγάκη μέσα σε μία ημέρα λογαριασμού στο Twitter -τον οποίο της άνοιξε ο νέος συνεργάτης της και εξπέρ στα social media
Αλεξ Κάβδας- απέκτησε 2.424 ακόλουθους. Και μέσα από αυτήν τη σελίδα ζήτησε από τους φίλους της ιδέες για ανανέωση του κόνσεπτ της μεσημεριανής εκπομπής της!
Η εμβέλεια και η δυναμική του Twitter οδηγεί όλους τους τηλεοπτικούς αστέρες να αποκτήσουν τον δικό τους λογαριασμό. Και ο ΑΝΤ1 φαίνεται πως έδωσε νέα τροπή στην αξιοποίησή του ως μέσο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης.
Την περασμένη εβδομάδα αίσθηση έκανε ένα tweet του αντιπροέδρου του ομίλου ΑΝΤ1 Θοδωρή Κυριακού που εξήρε την «επένδυση» στο Twitter. Ολοι σκέφτηκαν πως ο όμιλος ΑΝΤ1 επεκτείνει την επιχειρηματική δράση του. Αλλη ήταν όμως η είδηση. Την ίδια ημέρα δόθηκε εντολή στους παρουσιαστές και τους συντελεστές του «Πρωινού ΑΝΤ1» να ανοίξουν λογαριασμού στο Τwitter και κάθε μέρα να τους τροφοδοτούν με πληροφορίες και φωτογραφίες!  Το Twitter πράγματι πήρε φωτιά. Μέσα σε λίγες ώρες οι λογαριασμοί της...
Χριστίνας Πολίτη και της Μαριλούς Ρεπαπή που είχαν ήδη τη δική τους παρουσία σε τιτιβίσματα συνδέθηκαν με το #proinoANT1. Η Σίσσυ Χρηστίδου, πιο έμπειρη στο νέο μέσο, από την πρώτη σύσκεψη της ομάδας του πρωινού στον ΑΝΤ1 έσπευσε να ανοίξει λογαριασμό για τον Χρήστο Φερεντίνο.
Η παρουσίαση της νέας πρωινής ζώνης καλύφθηκε σχεδόν ζωντανά μέσω των λογαριασμών των συντελεστών στο Twitter. Και οι φίλοι της πρωινής παρέας μιλάνε καθημερινά μέσω tweets για την πρεμιέρα.
Γεγονός είναι ότι το Twitter του «Πρωινού ΑΝΤ1» μέσα σε δύο ημέρες απόό το άνοιγμά του έγραψε 1.039 ακόλουθους. Και αρκετοί από αυτούς επιζητούν την επικοινωνία με τους παρουσιαστές. Οπως μαθαίνουμε, η εντολή από το κανάλι είναι να κρατάνε οι συντελεστές ενεργούς και στον αέρα τους λογαριασμούς τους, με την πλέον ενεργή σε τιτιβίσματα ως τώρα τη Σίσσυ Χρηστίδου. Χωρίς κανένα tweet είναι η ομάδα της ενημέρωσης στο «Πρωινό του ΑΝΤ1», αν και ο τομέας ενημέρωσης του καναλιού έχει επίσης ενεργό λογαριασμό στο νέο μέσο.
Η στροφή των ανθρώπων του θεάματος και της τηλεόρασης στα νέα κοινωνικά δίκτυα είναι εμφανής το τελευταίο διάστημα. Ειδικά το Twitter μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει στον αέρα της δημοσιότητας μόνον εκείνες τις πληροφορίες που θέλουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της showbiz να μοιραστούν δημόσια, κρατώντας τις υπόλοιπες αθέατες από το πολύ κοινό.
Στον αντίποδα του ΑΝΤ1 που προχωρεί σε κανονική επένδυση πληροφόρησης στο Twitter και τηλεοπτικών πρόσωπων όπως η Ελένη Μενεγάκη που αποφάσισε να εκθέσει την παρουσία της στο νέο δυναμικό μέσο, MEGA και ΑLPHA έχουν περιορισμένη παρουσία.
 Στο MEGA το Twitter λειτουργεί πιο συχνά στον τομέα της ενημέρωσης, ενώ στην ψυχαγωγία περισσότερη κίνηση έχει η πληροφ
Keywords
Τυχαία Θέματα