Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ μιλάνε για το κλείσιμο της

19:01 11/6/2013 - Πηγή: TVNea

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένοι είναι οι παρουσιαστές και εργαζόμενοι της ΕΡΤ για το κλείσιμο της.
Χαρακτηριστικό, είναι πως το δελτίο των 15:00 ξεκίνησε με αρκετά λεπτά καθυστέρηση, και πρώτο θέμα ήταν το «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τον τίτλο «Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ» να «παίζει» από κάτω.
«Είμαστε εδώ και ξεκινάμε το δελτίο μας με την είδηση που κάνει το γύρο των δημοσιογραφικών δελτίων. Ήμασταν σε γενική συνέλευση πριν μπούμε στο studio,
γιατί οι φήμες αυτές δεν διαψεύδονται ούτε από την διοίκηση της ΕΡΤ, ούτε από την κυβέρνηση. Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, αντιθέτως, αυτό που μας λένε είναι “δεν γνωρίζουμε”. Βρισκόμαστε τις τελευταίες ώρες σε διαρκή γενική συνέλευση, μια από τις μεγαλύτερες του τελευταίου 1,5 χρόνου».

«Απόφαση της συνέλευσης είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουμε μέσα στο κτίριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ενημέρωσης. Καλούμε όλους όσους εργαζόμενοι πολίτες της χώρας μας πληρώνουν, να προστατέψουμε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, και το δημόσιο χαρακτήρα της ενημέρωσης. Καλούμε όλους τους φορείς εργαζομένων, της διανόησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του πολιτισμού, του αθλητισμού που η ΕΡΤ κατά πλειοψηφία και κατά κύριο λόγο παρουσιάζει, και τα πολιτικά κόμματα που αντιδρούν σε αυτό, να έρθουν εδώ μέσα στο κτίριο!»
Keywords
Τυχαία Θέματα