Οι Έλληνες pop stars και το YouTube!

16:32 12/10/2012 - Πηγή: TVNea
Αναμφίβολα, αν κάποιος ρωτούσε ποιοι είναι οι πέντε δημοφιλέστεροι Έλληνες pop-stars, η απάντηση θα ήταν: Άννα Βίσση, Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Δέσποινα Βανδή. Ακόμη κι αν κάποιοι από αυτούς (όπως η Βίσση και ο Χατζηγιάννης) έχουν κάνει κάποιες φορές πιο λαϊκές ή έντεχνες αντίστοιχα στροφές και επιλογές, το pop στοιχείο παραμένει αναλλοίωτο.

Και σε μία
ψηφιακή εποχή στην οποία τα αντίτυπα ενός δίσκου ελάχιστη σημασία έχουν, αφού το YouTube είναι εκείνο που πλέον καθορίζει την επιτυχία ενός κομματιού (αν και διαφωνώ με αυτό), αξίζει να δούμε πόσα "views" (ελληνιστί: προβολές!) σημειώνουν οι τελευταίες επιτυχίες των κορυφαίων μας αυτών pop-stars, ποιοι προηγούνται και ποιοι δείχνουν να έχουν "κουράσει" το κοινό. Κάναμε μία μικρή έρευνα σχετικά με την επισκεψιμότητα των videos σε συγκεκριμένα κομμάτια των καλλιτεχνών αυτών και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα!

Στην πρώτη θέση, βρίσκουμε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη με το τραγούδι "Τρεις ζωές", το οποίο συγκεντρώνει συνολικά περισσότερες από 2,086,000 προβολές στο YouTube. Γενικότερα, ο τελευταίος δίσκος του περιλαμβάνει αρκετές ραδιοφωνικές και ιντερνετικές επιτυχίες, ωστόσο εμείς επιλέξαμε το συγκεκριμένο κομμάτι που είναι το πιο "πρόσφατο".

Στη δεύτερη θέση, συναντάμε την Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ, Άννα Βίσση, η οποία με το κομμάτι "Τυραννιέμαι" σημείωσε συνολικά περισσότερες από 1,900,000 προβολές και συνεχίζει να έχει ανοδική τάση.

Μία θέση πιο κάτω, ο μοναδικός Σάκης Ρουβάς μας λέει "Τώρα" και τα... κοντέρ του YouTube καταγράφουν συνολικές προβολές που ξεπερνούν τις 1,860,000!

Τέταρτη από τους πέντε, η εκρηκτική Έλενα Παπαρίζου, η οποία με την άκρως ανεβαστική συνεργασία της με τους Playmen στο τραγούδι "Party all the time" κατάφερε να συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από 1,630,000 προβολές, βάζοντας φωτιά στα ραδιόφωνα!

Πέμπτη και τελευταία θέση για τη Δέσποινα Βανδή, η οποία μετά την επιτυχία του τραγουδιού "Γυρίσματα" (+5,000,000 προβολές) ακολούθησε με το "Νησί", το οποίο σημειώνει 1,610,000 προβολές.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή η "παλιά γενιά" της pop στην Ελλάδα, αν και διατηρεί ακόμη το κοινό της, μένει πολύ πίσω σε προβολές στο YouTube, εάν συγκριθεί με νέους, πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες, όπως η Demy, οι Vegas και η Ελένη Φουρέιρα.
http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα