Ο Τούρκος καναλάρχης επιβεβαιώνει τις επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα για την αγορά ελληνικού καναλιού

09:45 2/2/2016 - Πηγή: TVNea
Σάλο προκαλούν τις τελευταίες ώρες οι αποκαλύψεις του τουρκικού τύπου που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν πως ο πασίγνωστος Τούρκος επιχειρηματίας και καναλάρχης έχει κάνει ήδη επαφές και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, δηλαδή τον Έλληνα πρωθυπουργό για την αγορά τηλεοπτικής άδειας εδώ στην Ελλάδα.
Οι αποκαλύψεις είχαν ξεκινήσει από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος
έχει μάλιστα προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση γιατί τότε οι συριζαίοι δεν θα μπορούν να κινηθούν πάνω από τη Λάρισα.
Η επίβεβαίωση ήρθε μέσα από τουρκικά δημοσίευματα, τα οποία μάλιστα επικαλούνται τις δηλώσεις του εκπροσώπου του επιχειρηματία και τα οποία αναφέρουν πως ο νέος ιδιοκτήτης του καναλιού TV8, Ali IIicali έχει συναντηθεί ήδη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν το ενδεχόμενο αγοράς ενός καναλιού στην Ελλάδα.
Ο διευθυντής μάρκετινγκ του καναλιού του Τούρκου επιχειρηματία σε δηλώσεις του σε τουρκικά περιοδικά ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαν συνάντηση, έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεση και ο σκοπός είναι αυτό το κανάλι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σε όλα τα τουρκικά μέσα φέρεται να λέει πως υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις, είτε να αγοράσουν ένα ελληνικό κανάλι ή να αγοράσουν μία συχνότητα. Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει όπως στη συνάντηση που υπήρξε με τον Αλέξη Τσίπρα εκείνος έδειξε ιδιαίτερα θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα, εξέδισε ανακοίνωση και η Ένωση Κεντρώων στην οποία αναφέρουν πως ο κ. Λεβέντης "επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αφού υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια».
Και συνεχίζει: «Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης. Υπήρχαν δύο τρόποι (δήλωσε) για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης, ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση. Η Ένωση Κεντρώων ζητά να μην "τολμήσει" ο Σύριζα να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».
Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή. Ο κ. Βούτσης δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή την κυβέρνηση για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ούτε σε Έλληνα επιχειρηματία ούτε σε Τούρκο.

newsithttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα