Ο Νικόλαος Καραγκιαούρης μιλάει για όλους και για όλα!

13:46 29/4/2014 - Πηγή: TVNea
Με αρκετή δόση χιούμορ αλλά και χωρίς να χάνει τίποτα από την σοβαρότητα που διαθέτει ο
βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης μίλησε στο entertv.gr μετά την αποχώρηση του από το "Just the two of us".

Στον Σπύρο Καλαματιανό

Πως πήρες την απόφαση να βρεθείς από την Λυρική σκηνή στο πλατό του Μega;

Η απόφαση δεν ήταν δικιά μου. Όταν μου κάνανε αυτή την πρόταση, δεν σου κρύβω ότι σκέφτηκα πολύ… στην αρχή σκέφτηκα "τι δουλειά έχω εγώ εκεί, ένας λυρικός καλλιτέχνης ένας βαρύτονος, να πάω να τραγουδήσω
σε ένα show που λένε όλα τα είδη των τραγουδιών;". Μάλιστα τους το είπα κιόλας, "παιδιά εμένα δεν με θέλετε" και μου απάντησαν "όχι σε θέλουμε, θα ανεβάσεις την ποιότητα" και κάτι τέτοια. Δεν το πίστεψα αυτό που μου είπανε ότι θα ανεβάσω την ποιότητα αλλά είπα εντάξει, ότι το show αυτό γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, να διασκεδάσει ο κόσμος παράλληλα και εμείς. Μετά σκέφτηκα το εξής: Ότι σε όλες τις παραγωγές που συμμετέχω υπάρχει μία σοβαρότητα, μία συνέπεια αλλά εν τέλει λέω ας πάω εκεί να το διασκεδάσω, να χαλαρώσω, να περάσω όμορφα και αυτό έκανα. Δεν περίμενα να πάω εκεί να τραγουδήσω το δαχτυλίδι του Νιμπελούνιν που είναι από την τετραλογία του Βάγκνερ. Ήξερα ότι θα πάω και θα τραγουδήσω όλα τα είδη των τραγουδιών... ούτως η άλλως δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα.

Πως ήταν η γνωριμία σου με την Ράνια Θρασκιά και πως αισθάνεσαι τώρα που αποχωρήσατε;
Καλά, με την Ράνια Θρασκιά συμπαθιόμαστε τόσο πολύ, δεν φαντάζεσαι πόσο... είμαστε και το ίδιο ζώδιο, Δίδυμοι και οι δύο. Στην αρχή όπως και τώρα πατάω στο google, για να δω τι είναι εκεί που με καλούν. Έτσι έκανα και με την Ράνια και βρήκα ότι διαφήμιζε μία κάρτα υγείας. Υπήρχε από την πρώτη στιγμή μία πολύ ωραία χημεία μεταξύ μας. Όταν ξεκίνησε το τραγουδιστικό μέρος εκεί άρχισαν τα "δύσκολα" γιατί είδαμε ότι υπήρχαν κάποιες δυσκολίες πρακτικές. Δεν στεναχωρηθήκαμε, ούτε το βάλαμε κάτω, το παλέψαμε. Η Ράνια δεν είναι τραγουδίστρια και ούτε μπορούσε να γίνει μέσα σε μία εβδομάδα ή σε έναν μήνα. Ήταν ένα παιχνίδι και κάθε φορά προσπαθούσαμε για το καλύτερο και δεν μας ένοιαζε αν θα αποχωρούσαμε ή όχι και αυτό το είδατε αυτές τις μέρες από την πρωινή ζώνη του Mega. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και να λέει ότι θέλει, όλα είναι σεβαστά.

Η κριτική του Γιώργου Θεοφάνους στο πρώτο live σε πείραξε;

Δεν με πείραξε καθόλου. Εγώ τον Θεοφάνους τον θεωρώ έναν καλλιτέχνη πραγματικά υψηλού επιπέδου, έχει κάνει μεγάλη πορεία και είναι αναγνωρισμένος και φτασμένος στον χώρο του. Αλλά γενικά εμένα δεν με πειράζουν οι κριτικές. Το αυτί ενός ακροατή -πόσο μάλλον του Θεοφάνους- έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα. Χαίρομαι πάρα πολύ που είναι ειλικρινής και εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του. Αυτό το εκτιμώ σε έναν άνθρωπο. Κάποια στιγμή το θεωρώ μεγάλη πρόκληση για εμένα να συνεργαζόμουν και μουσικά μαζί του, είτε σε συναυλία είτε δισκογραφικά. Μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο, θα το χαιρόμουν πάρα πολύ.

Τα σχόλια που ακούγονται για το show πως τα κρίνεις;

Δεν στέκομαι σε αυτά, διότι από τηλεόραση δεν ξέρω πολλά πράγματα και ούτε παρακολουθώ κιόλας αλλά ούτε είμαι μέσα στην τηλεόραση και ούτε είναι αυτός ο σκοπός μου. Ήμουν σε αυτό το show και τώρα ασχολούμαι με αυτά που ασχολούμουν πριν αλλά και παράλληλα με το show. Τώρα οι άνθρωποι της τηλεόρασης και γενικώς των ΜΜΕ μπορούν να κάνουν και να πουν ότι θέλουν.

Στα παρασκήνια του Just the two of us πως ήταν;

Στα παρασκήνια περνάγαμε πολύ ωραία με την Ζέτα και τον Δημήτρη. Η Ζέτα είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος, είναι μία αριστοκράτισσα, όπως και τον Δημήτρη τον εκτιμώ πολύ γι' αυτό που κάνει γιατί είναι δύσκολο, δεν είναι εύκολο. Οι συνάδελφοι μου επίσης οι τραγουδιστές αλλά και οι διαγωνιζόμενοι ήμασταν όλοι δεμένοι και ένα πολύ ωραίο κλίμα. Εμένα μου δόθηκε η ευκαιρία μιας και προέρχομαι από κάποιον άλλο χώρο, να γνωρίσω από κοντά και προσωπικά αυτούς τους ανθρώπους να τους εκτιμήσω και πλέον να τους ακολουθώ. Είπα στον Διονυσίου, στην Καλλή, στον Γιαννιά και στον Βαρθακούρη ότι "θα έρχομαι και θα σας ακούω στα μαγαζιά που θα τραγουδάτε που δεν πηγαίνω ποτέ σε μπουζούκια". Τους εκτίμησα εκτός από καλλιτέχνες και σαν ανθρώπους. Στο χώρο της όπερας, της κλασικής μουσικής αν θες δεν υπάρχει η εκτίμηση αυτή. Λένε "αχ τα μπουζούκια, οι μπουζουκλερί" το θεωρούν υποδεέστερο και υποτιμητικό. Διότι εμείς έχουμε κάνει σπουδές, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν κάνει. Όμως η μουσική την οποία υπηρετούν είναι πάρα πολύ εκτιμητέα. Είναι απλά σε άλλον τομέα αυτοί και σε άλλον εγώ.

Ποιόν θεωρείς φαβορί για το παιχνίδι;

Κοίτα ο κόσμος γενικά κρίνει με διαφορετικά κριτήρια από ότι κρίνουμε εμείς οι μουσικοί. Εμένα σαν φωνή μου αρέσει πάρα πολύ ο Διονυσίου. Τώρα ο κόσμος μπορεί να διαλέξει κάποιον άλλο με τον οποίο διασκεδάζει και περνάει καλά. Μην ξεχνάς ότι το show είναι όπως είπαμε και στην αρχή για να περάσουμε καλά.

Πως και πότε επέλεξες να ασχοληθείς με την όπερα;

Από μικρό παιδί έπαιζα βιολί, πιάνο και πήγαινα στην πολυφωνική χορωδία στην Πάτρα όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Μου άρεσε πάρα πολύ η έκφραση μέσα από την μουσική και το θέατρο. Δεν στεκόμουν τόσο στις νότες αλλά στις φράσεις. Μάλιστα κάποια στιγμή σκεφτόμουν να γίνω και ηθοποιός αλλά δεν είχα την κατάλληλη κατεύθυνση, προετοιμασία για να γίνω κάνω κάτι τέτοιο. Την υποκριτική μέσα από την όπερα την προτιμώ ναι αλλά όχι στο θέατρο ή στην τηλεόραση. Μετά το ένα έφερε το άλλο.

Τι θυμάσαι από το ντεμπούτο σου στην σκηνή;
Θυμάμαι ότι ήταν στην Θεσσαλονίκη σε έναν διαγωνισμό που κέρδισα για μια ορχήστρα όπου μετά παίχτηκε μια παράσταση η Νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους -οπερέτα για την ακρίβεια. Μου έδωσαν λοιπόν έναν ρόλο. Θυμάμαι ότι δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ στο σύνολο, κοίταγα γύρω μου, τον μαέστρο, τα όργανα, τους συναδέλφους, τα κοστούμια, σκηνικά, φώτα, είχα τρελαθεί. Πράγματα που τώρα τα θεωρώ δεδομένα αλλά την πρώτη φορά είχα πάρα πολύ άγχος. Τώρα έχω άγχος αλλά δημιουργικό. Μετά όπως σου είπα και παραπάνω το ένα έφερε το άλλο... Λυρική Σκηνή, Φεστιβάλ Αιγαίου με μία αμερικάνικη παραγωγή, τώρα τελευταία έχω ανοίξει συνεργασία με το Παλλάς, πέρυσι Δαίμονες, φέτος ο Τρωικός Πόλεμος και έπεται και συνέχεια.

Τώρα που μου είπες Δαίμονες πες μας δύο λόγια για τη δουλειά αυτή…

Την ακρόαση την είδα μέσα από ένα site στο internet και λέω "θα πάω" γιατί δεν είχα δουλειά. Aυτό που κάνω πάντα είναι να ψάχνω για την εκάστοτε δουλειά για να μπορώ να ζω. Πήγα που λες στην ακρόαση και δεν ήξερα την Άννα Βίσση και ούτε αυτή με ήξερε αλλά με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε το ρόλο του Ιεροεξεταστή. Ενώ ήταν δύσκολο να μου εμπιστευτεί ρόλο μου είπε "πάρε παιδί μου αυτό τον ρόλο να δούμε πως θα τον πεις". Δεν το έχει κάνει κανένας αυτό, από την Λυρική ας πούμε. Αυτό που έκανε η Άννα Βίσση δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω τον Ιεροεξεταστή μέσα από την δική μου ματιά και το δικό μου είναι. Από τότε έχουμε κρατήσει μία πολύ καλή επαφή. Την θεωρώ φίλη μου και την συμβουλεύομαι σε πολλά πράγματα. Πραγματικά την θαυμάζω αυτή την γυναίκα, δεν είναι τυχαία η Άννα Βίσση.

Κεφάλαιο Τρωικός Πόλεμος...

Εκεί με ζήτησε η Σοφία Σπυράτου και ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, με εξαιρετικούς συντελεστές, ποιόν να πρωτοθυμηθώ; Πολύ ωραίο έργο, πολύ ωραία εμπειρία και κλίμα. Εγώ υποδυόμουν τον Θεό Δία και κινούσα τα νήματα. Την Δούκισσα Νομικού που έβγαιναν και έλεγαν σχόλια κυρίως στο παρασκήνιο διάφοροι του χώρου την βρίσκω εξαιρετική. Ένα κοριτσάκι πολύ γλυκό και ταλαντούχο πραγματικά. Θα ξαναπαιχτεί το έργο αυτό τον Οκτώβριο.

Επόμενοι στόχοι και όνειρα;

Κοίτα το όνειρο μου είναι να βρίσκομαι πάντα πάνω σε μία σκηνή και να παίζω αυτά τα φοβερά έργα της Όπερας, των μεγάλων συνθετών που θαυμάζω, αγαπώ και με εκφράζουν. Αυτός είναι και ο στόχος μου. Οτιδήποτε άλλο και αν παρουσιαστεί στην απρόβλεπτη μας ζωή είναι θεμιτό. Τα επεξεργάζομαι και τα δέχομαι όλα, δεν απορρίπτω τίποτα.

Επαγγελματικά τι κάνεις αυτή την περίοδο;

Με ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα παρουσιάσουμε τον Κουρέα της Σεβίλλης σε μία version για παιδιά, στα ελληνικά. Θα πηγαίνουμε στα σχολεία, θα παρουσιαζόμαστε την πρώτη μέρα, θα τους εξηγούμε τα πεπραγμένα και την επόμενη μέρα θα τους παρουσιάζουμε την παράσταση. Εγώ σε αυτί θα κάνω τον ρόλο του Ντοτόρε Μπάρτολο. Ξεκινάμε την περιοδεία μας από την Κυριακή του Θωμά στη Βόρεια Ελλάδα και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο μελλοντικό κοινό της Όπερας αυτό το μουσικό είδος. Επίσης θα κάνω την μουσική επιμέλεια στην παράσταση "Εγώ η Μάρθα Φρόην" στο Θέατρο Τέσσερις εποχές με την Γιούλη Ζήκου ως πρωταγωνίστρια-σκηνοθέτη και με πολύ αξιόλογους συντελεστές που θα ξεκινήσει μετά την Κυριακή του Θωμά.

Πώς θα ήθελες να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη;

Με ευγνωμοσύνη και ευχαριστήρια. Ευγνωμονώ τον Θεό γι΄ αυτό το δώρο που μου έχει δώσει το οποίο αγάπησα, το ανακάλυψα και προσπαθώ να το εξελίξω, να το χαίρομαι εγώ και να το χαίρονται και οι υπόλοιποι. Όπως και όταν επιτρέψει Αυτός! Έτσι θέλω να κλείσουμε.
Keywords
δουκισσα νομικου, entertv, google, mega, live, μμε, θες, πατρα, θεατρο, θεσσαλονικη, site, δουκισσα, σχολεια, ελλαδα, www.google.gr, η ζωη ειναι ωραια, entertv, γνωμη, γυναικα, δουλεια, ηθοποιος, λυρικη σκηνη, μμε, μουσικη, ονειρο, προγραμμα, τηλεοραση, φρασεις, χημεια, mega, αγχος, ανθρωπος, αννα βισση, αννα, απλα, αυτι, βαγκνερ, βισση, βορεια, γινει, γινεται, γνωριμια, δαιμονες, διδυμοι, δικη, δωσει, δοθηκε, δωρο, ευκαιρια, ευκολο, ειλικρινης, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εκφραση, εβδομαδα, εργα, εποχες, ζετα, ζωη, ζωδιο, ζωνη, ιδιο, ειδος, υπηρχαν, θες, θυμασαι, κλιμα, κοστουμια, λογια, λυρικη, μαεστρο, ματια, μικρο, νηματα, νυχτεριδα, νοτες, παντα, οπερα, παιδι, παιδια, παλλας, πιανο, ποιοτητα, ρανια θρασκια, ρολο, συνεχεια, σοφια, σχολια, τι ειναι, τραγουδιστρια, τρωικος πολεμος, φεστιβαλ, φωνη, φορα, χιουμορ, βιολι, ομορφα, δαχτυλιδι, ειδη, ειπαμε, ελληνικα, γλυκο, κυριακη, μπουζουκια, νομικου, οργανα, ορχηστρα, παιχνιδι, site, σκηνη, σκηνικα, θελω να, υγειας, θωμα, ωραιο, ξεχνας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα