Ο Ελληνας γραφίστας που έφτιαξε τον "Τιτανικό"

11:06 11/5/2012 - Πηγή: TVNea
Πρόσωπο των ημερών στην Αυστραλία έχει γίνει ομογενής γραφίστας, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Τζέιμς Κάμερον και εικονογράφησε τον «Τιτανικό», για λογαριασμό του περιοδικού «National Geographic» που έγινε ανάρπαστο. Γεννημένος στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης, ο Νίκος Καλοτεράκης μετανάστευσε στην Αυστραλία πριν από δεκαπέντε χρόνια και ξεκίνησε τη συνεργασία του με το αμερικανικό
περιοδικό «Popular Science». Οι εικονογραφήσεις ήταν τόσο εντυπωσιακές, που όταν ο σκηνοθέτης της πολυβραβευμένης ταινίας «Τιτανικός» Τζέιμς Κάμερον συνεργάστηκε με το περιοδικό για την επετειακή του έκδοση, προς τιμή των εκατό χρόνων από το ναυάγιο του «Τιτανικού», θεώρησε ότι ο Καλοτεράκης ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος. «Τους άρεσε η λεπτομέρεια στη δουλειά μου. Το σχέδιο πήρε πέντε μήνες από την αρχή μέχρι το τέλος.
Αυτό που χρειάστηκε να κάνω ήταν να εικονογραφήσω ακριβώς, βήμα προς βήμα, πώς βυθίστηκε ο “Τιτανικός”. Εργάστηκα με μια ομάδα ειδικών, ωκεανογράφους, καλλιτέχνες και επιστήμονες που είχαν επισκεφθεί και μελετήσει το έκθεμα για χρόνια. Ο “Τιτανικός” για εκείνους, όπως και για τον Κάμερον, είναι ένα πάθος που έχει κρατήσει εδώ και πολλά χρόνια» εξηγεί ο Καλογεράκης που προσπάθησε να αποδώσει τις εικονογραφήσεις του με τη μεγαλύτερη δυνατή ιστορική ακρίβεια.
«Βρισκόμουν σε επικοινωνία με το “National Geographic” και την ομάδα του
Διαβάστε περισσότερα>>http://tvnea.blogspot.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα