Νίκος Μουτσινάς: υπερεκτίμηση της αξίας του ή αλαζονεία;

15:31 26/6/2014 - Πηγή: TVNea
Σε μία αναγεννησιακή χρονιά για την τηλεοπτική πραγματικότητα και, κυρίως, παραγωγικότητα, πρόσωπα, εκπομπές, προγράμματα, σειρές, με προοπτικές για μεγάλη επιτυχία, εμφανίστηκαν διεκδικώντας ένα μέρος της τηλεθέασης. Κάποιες από αυτές πέτυχαν τον σκοπό τους, κάποιες άλλες δυστυχώς όχι. Μία εξ'αυτών η βραδινή εκπομπή του Νίκου Μουτσινά.
Ο αναμφισβήτητα ταλαντούχος και καυστικός στους σχολιασμούς του παρουσιαστής ανέλαβε να εξελληνίσει την αμερικανική εκπομπή Chelsea Lately(ένα πρόγραμμα που βασίζεται εξ'ολοκλήρου στην προσωπικότητα
και το χιούμορ της παρουσιάστριας της, αλλά και στην ανταλλαγή σχολίων μεταξύ αυτής και του πάνελ των stand-up comedians). Οι προσδοκίες πολλές, οι προσπάθειες ακόμα περισσότερες, αλλά η πορεία ήταν κατιούσα. Λίγο η αμηχανία και η αγωνία του ζωντανού προγράμματος-κάτι που αποτελεί ελληνική παρέμβαση καθώς η αρχική εκδοχή της εκπομπής είναι μαγνητοσκοπημένη-, λίγο η αδυναμία της ελληνικής γλώσσας να εκφράσει το είδος του stand-up comedy ως one man show και να μεταφέρει την αμεσότητα της αγγλικής, λίγο η ασυντόνιστη ομάδα του πάνελ, λίγο η στάση του παρουσιαστή για κουβεντούλα με τους καλεσμένους και όχι συνέντευξη με σκοπό την γνωριμία του προσώπου με το κοινό, και ,κατά κύριο λόγο, οι κακές κριτικές ισοπέδωσαν τις όποιες ελπίδες και προοπτικές.
Η στήριξη του σταθμού προς το προϊόν και τον παρουσιαστή του ήταν μεγάλη και έδειχνε την πίστη στο ταλέντο και την ευρηματικότητα του Νίκου Μουτσινά.
Όμως, οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν και από εκεί του ο χαρισματικός παρουσιαστής και ηθοποιός ήταν ο χαμένος της υπόθεσης με μία πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια σε κάτι κοντά στην προσωπικότητά του και στο χιούμορ του, σε συνάντηση με τους υπευθύνους του σταθμού προς ανανέωση του συμβολαίου του,οι φήμες τον θέλουν να ζητά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ώς αμοιβή. Η απάντηση από μεριάς διοίκησης, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα μία συνεργασία επιτυχής 5 συνεχόμενων ετών να φτάσει στο τέλος της.
Η υπερεκτίμηση της αξίας του, οι συγκυρίες και η σιγουριά μίας ήδη επιτυχημένης εκπομπής(που κατά κύριο λόγω βασίζεται σε εκείνον), και η ανάγκη κάθε ανθρώπινου όντως να ζητά συνεχώς περισσότερα από όσα κατέχει(αφού το αίσθημα της ικανοποίησης και της ολοκλήρωσης έχει αρχίσει να εκλείπει από την ανθρωπότητα), αλλά και η επιθυμία για μεγαλύτερη εξασφάλιση με την πάροδο των ετών και την ηλικιακή ωρίμανση ήταν κάποιοι από του λόγους που φαίνεται να οδήγησαν τον γνωστό παρουσιαστή να ζητήσει κάτι παραπάνω ή αυτά που δικαιούται?!
Εν αναμονή των εξελίξεων στην τηλεοπτική αρένα.....

Άγγελος Χατζηδάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα