Νίκος Μαζιώτης: Το επάγγελμά μου είναι ΄΄επαναστάτης΄΄- Μεταφέρεται στο νοσοκομείο Κορυδαλλού

17:49 19/7/2014 - Πηγή: TVNea
Διήμερη προθεσμία ζήτησε και πήρε ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ηγέτης του «Επαναστατικού Αγώνα» να απολογηθεί.
Ο 27ος τακτικός ανακριτής Πλημμελειοδικών Αθήνας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, πέρασε το κατώφλι του «Ευαγγελισμού», όπου ο Ν. Μαζιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, ώστε να ξεκινήσει η κατάθεση του αρχιτρομοκράτη, ωστόσο η διαδικασία κράτησε λίγα μόνο λεπτά, καθώς ο Μαζιώτης αρνήθηκε να καταθέσει
σήμερα.
Σε σχετική ερώτηση του ανακριτή, δήλωσε ότι το επάγγελμά του είναι «επαναστάτης», ενώ αρνήθηκε μέχρι και το όνομά του να αναφέρει.
Το μόνο που ζητούσε επίμονα ήταν να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και να συνεχιστεί εκεί η θεραπευτική αγωγή του. Μάλιστα υπέγραψε με δική του ευθύνη το έγγραφο με το οποίο ζητά να πάρει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό».
Στο αίτημά του οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν τελικά το «πράσινο» φως, με αποτέλεσμα η μεταγωγή του να ξεκινήσει, πιθανόν, και εντός της ημέρας.
Η κατάσταση της υγείας του πάντως, κρίνεται καλή και σταθερή από τους θεράποντες ιατρούς. Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τον Νίκο Μαζιώτη από ομάδα ατόμων που είναι συγκεντρωμένοι στις οδούς Μαρασλή και Βασιλίσσης Σοφίας. Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία, ενώ για προληπτικούς λόγους έκλεισε η έξοδος του μετρό στον Ευαγγελισμό.

Protothema
Keywords
Τυχαία Θέματα