Νέες σειρές και ζώνες στην ΕΡΤ

15:30 25/2/2013 - Πηγή: TVNea

Με νέες, ποιοτικές ξένες σειρές και με κινηματογραφικές ζώνες ενισχύονται απότον Μάρτιο τα προγράμματα της ΕΡΤ.Συγκεκριμένα, η καθιερωμένη ζώνη προβολής ξένων σειρών στη ΝΕΤ κάθε βράδυ στις 22.00 ανανεώνεται με κορυφαίεςπαραγωγές της ευρωπαϊκής και αμερικανικής τηλεοπτικής αγοράς.Απότην Παρασκευή 1 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή θα προβάλλεται η δραματική σειρά παραγωγής BBC«ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΑΖ» (DANCING ON THE EDGE), σε σκηνοθεσία Στήβεν Πολιάκοφ,
με τους ΤσουίτελΕντζόφορ, Μάθιου Γκούντ, Άλαν Κόρντουνερ κ.α. Η σειρά παρουσιάζει την κοινωνικήζωή στο Λονδίνο του Μεσοπολέμου, μέσα από τις περιπέτειες ενός τζαζσυγκροτήματος που αποτελείται από μαύρους μουσικούς και του οποίου ηγείται οπιανίστας Λούις Λέστερ, καταγράφοντας παράλληλα τις προσπάθειές τους νααναρριχηθούν σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών. Μετά από την επιτυχημένη πορείατου, ο «ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ» - ο τέταρτος κύκλος του οποίου θα προβληθείαπό τον Οκτώβριο στη ΝΕΤ– δίνει τηθέση του από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στηναμερικανική δραματική σειρά «BOSS», με τους Κέλσεϊ Γκράμερ, Κόνι Νίλσεν, Καθλίν Ρόμπερτσον κ.α. Ο χαρισματικόςδήμαρχος Τομ Κέιν έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη του Σικάγο, παρ’ όλα αυτάδεν μπορεί να ελέγξει την ίδια του τη ζωή: πάσχοντας από εκφυλιστικήεγκεφαλοπάθεια δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη μνήμη του, ούτε καν τους πιοκοντινούς του συνεργάτες. Αυτό το πρόβλημα θα αποκαλύψει τον πραγματικόχαρακτήρα του Κέιν. Τελικά, δεν είναι η δύναμη που τον διαφθείρει, αλλά ο φόβοςμήπως την χάσει. Πρέπει τώρα να βρίσκεται πάντα ένα βήμα πριν από τους εχθρούςτου, που περιμένουν την πτώση του.Ο τρίτος κύκλος τηςαγαπημένης δανέζικης σειράς «BORGEN - ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» αρχίζει από την Πέμπτη21 Μαρτίου. Η Μπιργκίτε Νίμποργκ, έρχεται αντιμέτωπη με νέες πολιτικέςπεριπέτειες γύρω από τον πρωθυπουργικό θώκο, προσπαθώντας καθημερινά ναδιαχειριστεί με τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που τηνπεριστοιχίζουν.Φως σε ανεξιχνίαστεςυποθέσεις ρίχνει από την Τρίτη 26Μαρτίου και κάθε Τρίτη ο επιθεωρητής ο Ρίτσαρντ Πουλ, μέσα από τη νέααστυνομική σειρά «DEATH IN PARADISE», μετους Ben Miller, Sara Martins, Danny John-Jules, Gary Carr κ.α. Ο ιδιόρρυθμοςεπιθεωρητής που μισεί τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο, καλείται να εξιχνιάσειυποθέσεις σε ένα όμορφο νησί της Καραϊβικής. Απεσταλμένος στο μικρό νησί τουSaint-Marie, νοιώθει εγκλωβισμένος αλλά δεν παραιτείται από τις συνήθειές του,μεταφέροντας τη βρετανική αυστηρότητα στο χαλαρό εργασιακό του περιβάλλον. Αν και ο Ρίτσαρντ δεν θατο παραδεχτεί ποτέ, η ετερόκλητη ομάδα που βρίσκει εκεί γρήγορα «δένει», μεαποτέλεσμα την εξιχνίαση των πιο σκοτεινών υποθέσεων που εκτυλίσσονται στοειδυλλιακό περιβάλλον της Καραϊβικής.
Η ιστορία της τηλεόρασης καιτης νεώτερης Ευρώπης, ζωντανεύει στη συχνότητα της ΕΤ1 από την Τρίτη 5 Μαρτίουκαι κάθε μέρα στις 19:10, μέσα απότην ιταλική κοινωνική σειρά «ΘΥΜΑΜΑΙ»(RACCONTAMI), με τους Μάσιμο Γκίνι, Λουνέτα Σαβίνο, Μαριολίνα ντεΦάνο, ΤζόρτζιαΚαρντάτσι κ.α. Κεντρικός άξονας της σειράς είναι οι περιπέτειες της οικογένειαςΦερούτσι – στη δεκαετία του ’60. Μέσα από τις καθημερινές ιστορίες τηςοικογένειας, προβάλει άλλος ένας «πρωταγωνιστής»της καθημερινότητάς τους: η τηλεόραση, το νέο Μέσο που επηρεάζει και καθορίζειτις ζωές των ανθρώπων σε μια εποχή που όλα αλλάζουν. Μέσα από ένα φλας μπακ στοπαρελθόν, ο πιο μικρός γιος της οικογένειας Φερούτσι, ο Κάρλο – ενήλικας πλέον– θυμάται εκείνα τα χρόνια.
Οι σινεφίλ βρίσκουν ξανά από τον Μάρτιο το τηλεοπτικό τους «στέκι»στις κινηματογραφικές ζώνες της ΕΤ1,με επιλεγμένες ελληνικές και ξένες ταινίες.Ειδικότερα, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 22.00 θαπροβάλλονται ποιοτικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου - πολλές από τιςοποίες σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση – που γνώρισαν την αποδοχή του κοινού σεόποια χώρα προβλήθηκαν.Το Σάββατο στη 01.00,αμέσως μετά το μεγάλο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1, θα προβάλλονται ταινίες, πουέγιναν αντικείμενο συζήτησης για το κοινό και τους κριτικούς, με το ξεχωριστότους περιεχόμενο, τον αιχμηρό τους σχολιασμό και την ιδιαίτερη αισθητική τους.Παράθυρο στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ανοίγει κάθε Δευτέρα στις 22.00 με την προβολήβραβευμένων ταινιών πρόσφατης παραγωγής, ενώ κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, τηνίδια ώρα, θα μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις όπερας.
Keywords
Αναζητήσεις
νεες σειρες ερτ 2013
Τυχαία Θέματα