Παρουσίαση του Μητρώου Online Media από το Ν. Παππά

18:16 7/6/2016 - Πηγή: TVNea
Η εγγραφή στο μητρώο online media είναι προαιρετική αλλά μόνο όποιοι εγγραφούν θα έχουν δικαίωμα να πάρουν διαφημίσεις από το κράτος ή από τράπεζες. Αποκλείονται τα blogs και οι προσωπικές ιστοσελίδες. Οι επιχειρήσεις που θα εγγραφούν στο μητρώο θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ΑΦΜ,
να αναφέρουν τον ακριβή αριθμό εργαζομένων, τους μετόχους τους, τον εκδότη και τους διευθυντές.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, η κυβέρνηση δεν θα ορίζει που θα διοχετεύονται τα χρήματα, δεν θα υπάρχουν κριτήρια όπως η επισκεψιμότητα αλλά επιχειρήσεις που δεν είναι καταγεγραμμένες, θα αποκλείονται από την κρατική διαφημιστική πίτα.

Επίσης, όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στο μητρώο online media θα μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό κατά της λογοκλοπής ώστε οι ιστοσελίδες που δουλεύουν με την… «τακτική» του copy paste δεν θα μπορούν πλέον να το κάνουν. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το λογισμικό αυτό θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και σε μισή ώρα από τη δημοσίευση, θα ενημερώνεται εκείνος που έγραψε πρώτος το κείμενο.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο Νίκος Παππάς, είναι με το μητρώο των online media να μπει μια τάξη στη διαδικτυακή ενημέρωση, από την οποία πια ενημερώνονται τα 2/3 των πολιτών. Το σύστημα θα «ανέβει» από σήμερα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και θα είναι προσβάσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα