Μητέρα αδικοχαμένου στρατιώτη: ΄΄Ξεχνιέται ο ήρωας μέσα σε δυο μήνες;΄΄

09:45 12/12/2014 - Πηγή: TVNea
Έχασε το μόλις 19 ετών γιο της κατά τη διάρκεια άσκησης με όλμους σε στρατόπεδο του Βόλου, τον περασμένο Οκτώβριο. Δυο μήνες μετά η μητέρα του ήρωα, όπως αποκάλεσε η επίσημη πολιτεία τον στρατιώτη Φώτη Ανδρικόπουλο, κλήθηκε να διαχειριστεί μέσα στον πόνο της, την εφορία και τη ΔΕΗ. 3000 ευρώ από τις 13.000 που δόθηκαν για τα έξοδα της κηδείας του παιδιού της, όπως κατήγγειλε η ίδια κατασχέθηκαν.
«Είχαμε κάποιες οφειλές στην εφορία και είχαμε κάνει ρύθμιση και η εφορία θέλησε να πάρει τα δικά της τα χρήματα.
Ήταν περίπου 3.000 ευρώ, 2.800 κάπου εκεί. Λέω το παιδί μας τον αποκάλεσαν “ήρωα” και είναι ήρωας το παιδί μου και λέω “ξεχνιέται ο ήρωας μέσα σε δύο μήνες”;» είπε η μητέρα του αδικοχαμένου στρατιώτη στο STAR.
«Ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσουμε είναι να προωθήσουμε, με εντολή του Πρωθυπουργού, νομοθετική ρύθμιση, με την οποία το συγκεκριμένο ποσό, στις περιπτώσεις αυτές, να είναι ακατάσχετο και μη συμψηφίσιμο με οποιαδήποτε ανταπαίτηση του δημοσίου. Και πέραν αυτού τρία άτομα της οικογένειας του θύματος, θα διοριστούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Η μητέρα του αδικοχαμένου στρατιώτη κατήγγειλε επίσης ότι ενημερώθηκε από τη ΔΕΗ ότι έπαψε να δικαιούται την έκπτωση στα τιμολόγια, καθώς πλέον δεν είναι πολύτεκνη.
«Ήμουν στο παιδί μου και με πήραν από τη ΔΕΗ να μου πουν ότι έχετε τρία παιδιά και δεν είστε πολύτεκνη. Πήγα στη ΔΕΗ και μου είπαν δεν γίνεται, έχετε τρία παιδιά τώρα. Έχω τέσσερα είπα. Ήμουν πολύτεκνη και είμαι πολύτεκνη. Κι όμως μου το είπαν έτσι. Ο γιός μου είναι ήρωας. Ξεχνιέται μετά από δύο μήνες; Αίσχος, ντροπή!»
Σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη, η διοίκηση της ΔΕΗ δεν είχε ενημερωθεί και το θέμα θα λυθεί.
«Η εντολή ήταν και υλοποιήθηκε να επανασυνδεθεί το κοινωνικό τιμολόγιο με την οικογένεια του νέου που χάσαμε!» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Όπως είπε η Μαρία Ανδρικοπούλου στο STAR, ήταν η δημοσιοποίηση του θέματος που ανάγκασε τους κρατικούς φορείς να κινηθούν γρήγορα με εξαίρεση μέχρι αυτή τη στιγμή, το Υπουργείο Οικονομικών.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα