Μια τρανσέξουαλ με μούσια στη Eurovision! - ποια χώρα την επέλεξε;

18:15 10/9/2013 - Πηγή: TVNea
Ήταν το 1998 όταν για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision ανέβηκε μία τρανσέξουαλ καλλιτέχνις από το Ισραήλ, τραγουδώντας με λάγνο βλέμμα και κίνηση "Diva naria, diva Victoria, Afrodita!". Η πρωτοφανής αυτή συμμετοχή κατάφερε όχι μόνο να κλέψει τις εντυπώσεις της βραδιάς, αλλά και να σκαρφαλώσει στην κορυφή της τελικής βαθμολογίας, γράφοντας ιστορία και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του διαγωνισμού.

Δεκαέξι χρόνια μετά, το 2014, η Αυστρία φαίνεται πως επιχειρεί να επαναφέρει στις μνήμες μας τη συμμετοχή της Dana International, αλλά με ένα πιο... brutal μοντέλο καλλιτέχνη! Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Αυστρίας, το ORF, ανακοίνωσε πριν από λίγο πως εκπρόσωπος της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπενχάγη θα είναι η Conchita Wurst!

Η Conchita Wurst ξεκίνησε την καριέρα της το 2006, όταν ήταν ακόμη άντρας και ονομαζόταν Tom Neuwirth, συμμετέχοντας στο talent show "Starmania". To 2007 εντάχθηκε στο boy band "Jetzt Anders, όμως αυτό διαλύθηκε λίγους μήνες μετά. Για πρώτη φορά ως η εκκεντρική "μουσάτη" τρανσέξουαλ εμφανίστηκε το 2011 στο talent show "Die grosse Chance". Μέχρι τότε παιρνούσε μάλλον απαρατήρητη από το αυστριακό κοινό. Το 2012 συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Αυστρίας για τη Eurovision με το τραγούδι "That's what I am", όπου πήρε τη δεύτερη θέση.

Παράλληλα, η Conchita Wurst συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης της Αυστρίας, με τίτλο "The hardest jobs in Austria", όπου δούλευε σε ένα εργοστάσιο ψαριών και στο πρόγραμμα "Wild Girls", όπου μία ομάδα παικτών προσπαθούσε να επιβιώσει στις ερήμους της Ναμίμπια, με μόνη παρέα τις ντόπιες αφρικανικές φυλές.

Φέτος, η αυστριακή ραδιοτηλεόραση αποφάσισε να κάνει απευθείας ανάθεση στην Conchita Wurst, ενώ απομένει η επιλογή του κομματιού που θα ερμηνεύσει στη σκηνή της Κοπενχάγης τον ερχόμενο Μάιο. Πάντως, τα περισσότερα μέχρι στιγμής σχόλια στα social media δεν είναι και τα πιο ενθαρρυντικά
Keywords
Τυχαία Θέματα