Μία μονάδα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στο βαρόμετρο της Public Issue

15:31 13/9/2013 - Πηγή: TVNea
Προβάδισμα μίας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 29% και δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία με 28% δίνει νέα Δημοσκόπηση της Public Issue
για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 13%.

Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 7%, το ΚΚΕ, 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, καθώς λαμβάνει 2,5% με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο του Ιουλίου στην πρόθεση ψήφου υπάρχει ανατροπή σκηνικού στην κορυφή, καθώς τότε η ΝΔ προηγούνταν του ΣΥΡΙΖΑ με 28,5 έναντι 27,5. Σταθερή πάντως είναι η διαφορά της μίας μονάδας για τα δύο κόμματα.

Επίσης σε σύγκριση με το προηγούμενο, ΝΔ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει μισή ποσοστιαία μονάδα, το ΠΑΣΟΚ χάνει μία, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,5% και η Χρυσή Αυγή ενισχύεται με 2%.

Στην παράσταση νίκης παραμένει μπροστά η ΝΔ με 46% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ είναι μειωμένα από το Βαρόμετρο του Ιουλίου και αντίθετα του ΣΥΡΙΖΑ αυξημένα, καθώς τότε είχαν λάβει 53% και 43% αντίστοιχα.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. Από τον Ιούνιο η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζει πτώση, ενώ του Αλέξη Τσίπρα είναι σχεδόν σταθερή.

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς (37% από 39% στο προηγούμενο Βαρόμετρο) ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (36%, χωρίς μεταβολή), ο Φώτης Κουβέλης ( 33% από 34%), Πάνος Καμμένος (31% χωρίς μεταβολή), Δημήτρης Κουτσούμπας (22% από 21%), Ευάγγελος Βενιζέλος (21% από 26%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (15% χωρίς μεταβολή).
Keywords
Τυχαία Θέματα